Isnin, Ogos 01, 2016

Selepas menerima pelbagai kecaman dan bantahan dari pelbagai pihak, akhirnya DAPigs hari ini membuat keputusan untuk membatalkan rancangan bagi mengadakan Pilihan Raya mengejut.

Keputusan itu diumumkan selepas Si Guan Eng tu mendakwa dia telah 'dimaklumkan' oleh Timbalan Presiden PKR bahawa parti itu tetap tidak bersetuju dengan cadangan yang telah dibuat.
“Selepas makluman daripada beliau, saya mengadakan mesyuarat dengan pemimpin-pemimpin negeri dan juga nasional dan mereka setuju DAP tidak akan meneruskan cadangan tersebut,” kata Setiausaha Agung DAP itu dalam satu sidang media di Komtar hari ini.
Persoalannya, adakah keputusan itu membuktikan bahawa DAPigs kini 'Tunduk' kepada kehendak PKR? Jawapannya sudah pasti TIDAK! Keputusan itu bukan sebab DAPigs tunduk kepada PKR.

Jika kita baca semula pendedahan yang dibuat oleh Malaysiakini (baca Merosakkini), kepimpinan PKR telah memberikan beberapa syarat kepada DAPigs sebelum mereka bersetuju.


Antara lain, sumber itu mendedahkan PKR mendesak agar DAPigs 'Merehatkan' parti Ternakkan mereka, iaitu PAN dari bertanding dalam Pilihan Raya mengejut yang bakal diadakan kelak.

"Demi menjaga keharmonian dalam hubungan antara PKR dan PAS, pimpinan utama PKR telah meminta DAP untuk 'merehatkan' AMANAH dari bertanding di kerusi PAS pada pilihan raya negeri itu.
 "AMANAH wajar direhatkan kerana masih 'baru' dan perlu lebih berusaha untuk menempatkan namanya dalam persada politik negara dengan memberi laluan kepada PAS," jelasnya kepada Malaysiakini.
Ramai yang melihat, desakan yang didedahkan oleh sumber PKR itu membuktikan bahawa parti itu TAKUT kerusi mereka akan diserahkan kepada DAPigs dalam Pilihan Raya tersebut.

Selain itu, PKR juga turut mendesak agar DAPigs memberikan mereka satu kerusi DUN dibahagian Pulau bagi menggantikan kerusi dibahagian Seberang Prai sekiranya parti itu kalah.

Walaubagaimana pun, DAPigs jelas tidak berkenan dengan syarat yang telah ditetapkan sehingga menyebabkan parti itu membuat keputusan membatalkan hasrat untuk mengadakan Pilihan Raya tersebut sebagai bukti ketidak-akuran DAPigs terhadap PKR!!!
Categories: , ,

2 ulasan:

  1. Guang eeg , apa la lu, wa ingat bola ping pong lupanya telo penyu. Ini macam celita tak boleh handle lebih baik lu luluk lalam pejala ajarr..

    BalasPadam
  2. Dap dgn parti ternakannya sama sama kantoi...

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping