Isnin, Julai 18, 2016

PAS hari ini tampil mengingatkan semua pihak parti itu pernah menolak cadangan parti Semangat 46 supaya PAS menyertai pakatan pembangkang yang turut dianggotai DAP pada tahun 1995.

Ketua Pusat Penyelidikan PAS, Mohd. Fadli Ghani berkata, PAS mengambil pendirian itu kerana tidak senang dengan sikap parti chauvanis seperti DAP yang sentiasa menentang syariat Islam.
“PAS yang tidak senang dengan sikap parti chauvanis seperti DAP yang menentang negara Islam dan perlaksanaan syariat pada 16 Julai 1995 telah menolak cadangan tersebut,” katanya dalam satu artikel bertajuk Hari Ini Dalam Sejarah PAS hari ini.
Mohd. Fadli turut mengingatkan pelawaan ke atas PAS untuk menyertai gabungan pembangkang iaitu Gagasan Rakyat (GR) itu dibuat selepas pemimpin pembangkang lain menyedari keruntuhan pakatan pembangkang.

Malah menurut beliau juga, menjelang Pilihan Raya Umum pada tahun 1995, DAP yang menolak hudud pula menarik diri dari GR pada 25 Januari 1995 menyebabkan gabungan itu mulai runtuh.
“Tindakan DAP yang keluar daripada GR telah memberi kesan buruk kepada pembangkang khususnya di Pantai Barat dalam Pilihan Raya Umum 1995,” katanya.
Kenyataan itu dikeluarkan hasil daripada respon pemimpin Pakatan kepada seruan yang telah dibuat oleh Timbalan Presiden PAS supaya pembangkang mengadakan genjatan senjata.

Dalam erti kata mudahnya, PAS tetap menganggap DAPigs sebagai sebuah parti yang tidak boleh dipercayai kerana dasar parti itu tetap menolak idea perlaksanaan Hukum Islam. Bahkan DAPigs juga mempunyai agenda subversif mereka yang tersembunyi!!!
Categories: , ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping