Khamis, September 29, 2016

Nampak gayanya, kemelut pemilihan calon bagi jawatan Perdana Menteri dikalangan puak Pakatan Haprak tu masih lagi belum reda apabila masing - masing ghairah memberikan pandangan.

Jika dilihat secara keseluruhannya, hampir kesemua pemimpin utama parti dikalangan puak Pakatan Haprak tu menolak pencalonan yang telah dibuat oleh Tun Mahathir sebelum ini.

Cuma, ada la sorang Mangkuk Hayun dari Temerloh yang kalah teruk dalam Pilihan Raya sebelum ini kata Pakatan Haprak tu boleh terima 'Calon Pengganti PM' buat sementara waktu.

Hakikatnya, puak Pakatan Haprak tu secara konsensus menerima hanya satu pencalonan bagi jawatan Perdana Menteri itu dan mereka sepakat menamakan Si Ketua Penipu tu seorang sahaja.

Tapi lain pulak bagi Si Rafizi ni. Dia kata, belum tiba masanya untuk Pakatan menentukan calon perdana menteri sekiranya Barisan Nasional (BN) kalah pada pilihan raya umum akan datang.

Kenyataan Si Rafizi tu merujuk kepada kencederungna sokongan Politik dikalangan rakyat kepada pihak pembangkang yang dilihat semakin tidak menentu dan kurang konsisten pada ketika ini. 

Malah Si Rafizi tu juga turut menegaskan bahawa perlu ada gencatan senjata dikalangan puak Pakatan Haprak tu untuk memastikan mereka mendapatkan kembali kepercayaan rakyat.

Bahkan Si Rafizi tu juga turut menjelaskan bahawa melalui tinjaua yang dilakukan mendedahkan tahap tertentu stigma yang dikaitkan dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM).
"Ini boleh difahami, memandangkan parti itu baru dan kebanyakan orang tidak jelas mengenai pendiriannya dalam banyak isu," katanya yang dipetik Malaysiakini.
Si Rafizi tu mengulas kenyataan Tun Mahathir yang mahu menjadikan Muhyiddin Yassin sebagai calon Perdana Menteri sekiranya Pakatan Haprak tu menang Pilihan Raya Umum akan datang.

Selain itu, Rafizi juga menegaskan, untuk memenangi sokongan orang Melayu, tidak cukup dengan hanya dengan memainkan propaganda dan memanipulasikan isu 1MDB semata - mata.

Dari satu sudut, kenyataan Si Rafizi tu dilihat cuba memberikan gambaran seolah - olah cadangan yang dibuat oleh Tun Mahathir itu tidak kena pada tempat dan terlalu terburu - buru serta taktik mereka menyerang 1MDB semata - mata juga hanya sia - sia belaka!!!
Categories: ,

1 ulasan:

  1. Maka berlakulah plk pertembungan kem tun dgn kem anwar...

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

SH mohon maaf kerana terpaksa me'moderate'kan ruangan komen ini kerana ada komen datang dari sumber yang tidak dapat dikenal pasti.

Komen la banyak mana yang korang nak komen. Bagi la pandangan korang mengenai isu yang dibangkitkan. Insya Allah SH akan approve semuanya. KECUALI yang jelas melanggar Akta SKMM.

Sekian, terima kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping