Isnin, November 13, 2017

Hehehe! Ini bukan sekadar tahap meroyan tak tentu arah kerana takut pada bayang - bayang sendiri semata - mata. Tapi ianya merupakan refleksi Si Menteri Besar Selangor tu secara terbuka.

Jika sebelum ini, tindakan Rejim Pakatan Selangor yang mengharamkan langganan beberapa akhbar tempatan itu membayangkan rasa takut Azmin terhadap pendedahan akhbar terbabit.


Namun pandangan dari satu sudut lain pula membuktikan bahawa Si Menteri Besar Selangor tu tidak matang dalam berpolitik dan jumud pemikirannya selaku seorang pemimpin.

Perkara itu juga turut dinyatakan oleh Ketua Puteri UMNO Malaysia, Datuk Wira Hajjah Mas Ermieyati Samsuddin sewaktu diajukan soalan oleh wartawan berhubung isu yang sama.

Sedangkan katanya, akhbar tersebut bukan hanya menyiarkan berita secara langsung kepada rakyat tetapi memaparkan berita terkini tentang apa yang berlaku di dalam dan luar negara.
“Perkara ini saya rasa seperti tidak matang oleh Menteri Besar di Selangor. Saya harap mereka mempertimbangkan semula kerana Utusan Malaysia dan Berita Harian harus ada jualan dan lain-lain.
“Saya berharap Mohamed Azmin tidak bersikap mengikut hati tetapi ikutlah akal fikiran,” katanya selepas Majlis Pelancaran Jentera Pilihan Raya Umum Ke-14 Puteri UMNO negeri yang disempurnakan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Adnan Yaakob di sini hari ini.
Dalam erti kata mudahnya, Si Menteri Besar Selangor itu bukan sahaja bersikap seperti kebudak - budakkan. Malah dia juga turut menghalang hak kebebasan media yang ada di Malaysia.

Malah tindakan Si Azmin Ali tu sama macam budak kecik yang takut melakukan kesalahan dan cuba sedaya upaya nak sembunyikannya kesalahan tersebut dari diketahui oleh ibu bapanya. Kiranya, mudah sangat Si Azmin Ali ni ter-Ejakulasi diluar kawalan!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping