Selasa, Oktober 29, 2013


Heran kan. Apa pasal pulak Si Ketua Penipu tu nak marah sangat tak tentu arah bila ada orang Melayu yang dapat keuntungan lebih daripada orang lain?

Dalam sesi perbahas semalam, Si Ketua Penipu tu membangkitkan isu berkaitan dengan harga gula dan mendakwa syarikat milik orang Melayu mendapat keuntungan lebih.

Syarikat yang dimaksudkan ialah Central Sugar yang dimiliki oleh Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary dan Malaysian Sugar Manufacturing milik Felda Global Venture.

Si Ketua Penipu tu mendakwa pasaran gula tempatan telah dimonopolikan oleh kedua - dua syarikat tersebut yang terang, jelas dan nyata milik orang Melayu.

Yang kita herannya, kenapa sebelum ini Si Ketua Penipu tu tak pernah lansung nak membangkitkan isu tersebut sewaktu Robert Kuok jadi Raja Gula?

Kenapa pada ketika dia menjadi Menteri Kewangan, dia tak halang Robert Kuok mengutip keuntungan sehingga mampu menjadi jutawan pada hari ini?

Sebelum ini, Robert Kuok yang turut digelarkan sebagai Raja Gula memugut kekayaan hasil dari pemasaran gula tempatan dan turut disenaraikan dalam majalah Forbes.

Tapi bila orang Melayu seperti Tan Sri Syed Al-Bukhary ambik alih, tiba - tiba puak - puak Pakatan Haramjadah ni serang dia bertalu - talu.

Macam - macam dakwaan dan tuduhan yang dibuat terhadap Tan Sri. Kenapa keadaannya menjadi sedemikian rupa? Tak boleh ke kalau orang Melayu jadi kaya?

Hakikatnya, jika Tan Sri memiliki harta berjuta - juta malah berbillion - billion sekali pun, hasilnya tetap dapat dirasai oleh mereka yang memerlukan.

Tan Sri ada yayasan bakti dia sendiri. Tan Sri sering kali tampil membantu mereka yang memerlukan. Dan yang paling penting, Tan Sri membantu orang Melayu tu sendiri.

Begitu jugak dengan Felda Global Venture. Hasil keuntungan FGV tetap akan diagihkan kepada seluruh Peneroka - Peneroka Felda yang terdiri dari kalangan orang Melayu.

Pun masih ada jugak orang yang nak mempertikaikannya? Pun masih lagi Si Ketua Penipu tu tak puas hati bila orang Melayu bantu orang Melayu sendiri?

Persoalannya, adakah selama hari ini, sewaktu Si Ketua Penipu tu jadi Menteri Kewangan, Robert Kuok pernah buat benda yang sama? Ada tak dia membantu orang Melayu?

Kalau setakat nak bangkitkan isu hanya semata - mata nak menjaga kepentingan puak - puak DAPigs tu je, baik tak payah!!! Buat mengabihkan masa je!!! Tak mendatangkan faedah lansung Anwar oi!!!
Categories: , ,

3 ulasan:

  1. Aku tak terkejut kalau ada malaun declare diri sebagai ketua umum Comango ...

    BalasPadam
  2. Itu maknanya dia mempunya hati yang busuk. Dia hanya mau bangsa asing yang kaya dan boleh membantu beliau. Dalam Malaysia hanya ada seorang saja Melayu dalam senarai 10 orang terkaya. Apa kekayaan dalam negara ini tak boleh dikongsi dengan orang Melayu ke? Nak bagi pada Cina dan India saja ke?

    BalasPadam
  3. Dia kan keling...

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping