Rabu, Oktober 22, 2014

Alamak ai!!! Kantoi lagi Si Ahli Parlimen PKR Lembah Pantai ni. Sebelum ni dia dah kantoi menabur fitnah secara terbuka terhadap calon Barisan Nasional dalam PRU yang lepas.

Kali ini isu berkaitan dengan akaun Si Nurul Izzah tu pulak yang menjadi bahan pertikaian dan ianya mula terdedah didalam laman internet sejak beberapa hari yang lepas.

Katanya akaun tu ada kaitan dengan Skim Mesra Usia Emas yang menimbulkan beberapa keraguan dikalangan rakyat serta penyokong - penyokong Pakatan Haramjadah tu.

Persoalan yang dibangkitkan ialah kenapa skim tersebut boleh disalurkan kepada Ahli Parlimen yang mewakili kawasan Wilayah Persekutuan menggunakan dana rakyat Selangor?

Selain Nurul Izzah, ada beberapa orang lagi Ahli Parlimen Wilayah Persekutuan yang kantoi terlibat menggunakan Dana Rakyat Negeri Selangor ini termasuk Si Teresa Kok (MP Seputeh).

Selain itu, nama yang turut terlibat dalam penerimaan dana tersebut ialah MP Cheras (Tan Kok Wai), MP Kepong (Tan Seng Giaw), MP Batu (Tian Chua), MP Wangsa Maju (Dr Tan Kee Kwong), dan MP Segambut (Lim Lip Eng).

Yang lebih menghairankan ialah apabila Ahli Parlimen Pandan, Si Rafizi tu meminta pihak Bank menyalurkan akaun tersebut kepada akaun lain yang tidak menggunakan namanya sendiri.

Pihak Pengadu juga turut mendesak agar pihak berkuasa dapat membuat siasatan terhadap aliran kewangan dana yang disalurkan kepada Teresa Kok, Nurul Izzah, Tan Seng Giaw dan Dr. Tan Kee Kwong.

Tujuannya adalah supaya siasatan tersebut dilakukan kerana difahamkan akaun dana yang dipegang oleh Dr. Tan Kee Kwong (MP Wangsa Maju) kemungkinan besar telah disalahgunakan.

Persoalan itu timbul ekoran pemecatan Khalid Ibrahim yang dibuat secara tidak sah dan laporan yang difailkan oleh Firma Guaman Bon Advocate terhadap isu tersebut kepada RoS.

Tindakan tersebut terus menjadi tanda tanya. Kenapa Dr. Tan Kee Kwong yang juga merupakan Pengerusi Lembaga Disiplin PKR mengambil keputusan tergesa - gesa?

Apa yang jelas, kemungkinan berlakunya penyelewengan dan penyalahgunaan kuasa dalam pemberian dana tersebut benar - benar wujud dan ianya perlu dijawab oleh mereka yang terlibat. Jangan diorang sedap balun duit rakyat, tapi kemudian hanya mendiamkan diri pulak!!!

Categories: ,

2 ulasan:

  1. Ni ape crite...'munkin' sana 'munkin' sini.....klw ade bukti & klw btul brani, lapor je la kt SPRM...tk prlu la nk tnggung dosa fitnah cmni. Takutlh kpd Allah & Hari Pmbalasn, Wallahu a'lam

    BalasPadam
  2. SPRM dah duduk dlm poket pembangkang x boleh diharap lagi kecuali seluruh staffnya diganti dengan orng lain.

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping