Bee Ant Cronies

Berita Pahang

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Terkini Di Pahang:

TIMBALAN PRESIDEN YANG TAK DE HATI PERUT!!!


Macam mana orang macam dia ni boleh jadi pemimpin? Macam mana dia boleh duduk dikerusi Timbalan Presiden sedangkan dia seorang yang tak de hati perut?

Kebiasaannya, diwaktu umat Islam menyambut Hari Raya Aidilfitri, semua orang pulang ke kampung menziarah keluarga tersayang sehingga menjadikan Kuala Lumpur lengang.

Tapi tidak buat Si Assmin ni. Dia lebih rela membiarkan ibunya dalam keadaan yang kecewa apabila masih enggan untuk pulang.

Bukan soal sama ada dia masih sayang atau tidak kepada ibunya yang menjadi persoalan. Tetapi tanggungjawab seorang anak kepada ibu yang mengandungkkany selama 9 bulan.

Itu yang dipertikaikan. Macam mana dia nak jadi pemimpin sedangkan ibunya sendiri pun dia GAGAL nak ambik hati dan GAGAL menjalankan tanggungjawabnya.

Itu baru dengan ibu sendiri. Belum lagi dengan rakyat. Jadi tak heran la kalau selama ni ahli - ahli parti sendiri pun buat aduan dan sebagainya dia lansung tak ambik peduli. Dah mak sendiri pun dia pinggirkan, inikan pulak dengan ahli parti!!!
MELAKA 20 Ogos - Che Tom Yahaya, ibu kepada Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali sekali lagi sebak dan terkilan apabila anaknya itu tidak pulang menjenguknya pada Aidilfitri ini.

Malah, katanya, Azmin langsung tidak pernah balik ke rumah untuk bertanya khabar apatah lagi untuk berbuka puasa bersama keluarga sepanjang Ramadan lalu.

"Saya sangat kecewa dengan sikapnya," kata Che Tom ketika ditemui Utusan Malaysia di Ayer Keroh, di sini hari ini.

Ini merupakan kali kedua, Che Tom, 79, bertemu media bagi melahirkan perasaan kecewanya dengan sikap Azmin.

Kali pertama, beliau berbuat demikian ialah pada Mei lalu, apabila Che Tom dengan nada sebak menceritakan bagaimana Azmin tidak pulang menziarahinya sejak Ogos tahun lalu.

Menurut Che Tom, disebabkan kecewa dengan sikap Azmin, beliau mengajak anak-anak lain berhari raya di luar Kuala Lumpur buat pertama kali sejak lebih 40 tahun.

"Saya dan tiga anak perempuan termasuk Umi Hafilda dan cucu-cucu saya memilih untuk beraya di Melaka kali ini kerana begitu kecewa dengan sikap Azmin yang juga sudah lebih setahun tidak pulang menjenguk saya di rumah.

"Tahun ini, kami langsung tidak membuat persiapan menyambut Aidilfitri. Tiada makna untuk kami buat demikian, kalau dia sebagai anak langsung tidak sudi untuk pulang bersalaman dan memohon ampun daripada saya," katanya.

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Hari ni, SH nak tengok, berani ke tidak pencacai Pakatan tu letak ID diorang masa nak komen. Setakat berani letak 'Anonymous' atau 'Tanpa Nama' je, apa barang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Siapa Rajin, Duduk Atas!!!

DISCLAIMER

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai politik semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.