Kesian sungguh dengan diorang ni. Dek kerana parti ambik tindakan tegas untuk tidak menjadi BARUA kepada DAPigs membuatkan diorang jadi kecewa yang teramat sangat sampai tahap hilang akal.
Tapi alasan yang diberikan kononnya diorang dah hilang keyakinan dan kepercayaan kepada kepimpinan baru. Maka sebab itu 12 pemimpin dan ahli dikawasan Jelebu membuat keputusan keluar parti berkuat kuasa hari ini.
Malah, mereka menjangkakan selepas ini akan lebih ramai yang membuat keputusan sama disebabkan kecewa terutamanya dengan usul dibawa oleh Dewan Ulama dalam Muktamar Pusat baru - baru ini.
Menerusi kenyataan yang dibaca oleh bekas Ketua Pemuda PAS Kawasan Jelebu, Mohd Faizal Fadli Idrus, keputusan tersebut telah mengecewakan mereka serta semua penyokong diperingkat bawahan.
"Keputusan ini sekaligus melenyapkan harapan rakyat untuk melihat tumbangnya rejim UMNO/BN pada pilihan raya akan datang.
"Malah keputusan kepimpinan PAS pusat ini menyebabkan agenda membela rakyat yang dicanangkan selama ini semakin kabur dan hambar," katanya.
Pemimpin lain kawasan itu yang meletakkan jawatan iaitu Pengarah Pilihan Raya Pas Jelebu, Saiful Bahru Jaaman, Setiausaha Pas Cawangan Ladang Jelebu, Maslan Mohamad Yusof dan Ketua Penerangan Pas Cawangan Geylang, Raniman A.Rani.
Sementara itu, mereka berkata keputusan keluar parti itu tidak dipengaruhi oleh mana-mana pihak dan ia adalah keputusan peribadi, bukan bermaksud mereka mengkhianati parti.
"Jika kepimpinan pusat buat 'uturn' sekali pun kami tetap dengan keputusan ini kerana sudah kecewa. Kekecewaan ini hanya disebabkan kepimpinan pusat dan tiada kena mengena dengan kawasan Jelebu," katanya.
Heh! Herankan? Bila parti diorang ambik tindakan untuk tidak 'Tunduk dan Sujud' kepada orang lain pun boleh menyebabkan diorang ni 'Kecewa'. Kot kalau parti tu ikut je cakap orang lain, diorang suka pulak.
Nampak sangat la istiqomah didalam PAS hari ini sudah semakin luntur dek kerana terlalu terpedaya dengan duniawi semata - mata. Maka sebab itulah diorang sanggup Sujud pada puak - puak Kafir Harbi.
Biarpun puak - puak Kafir Harbi tu menghina dan memperbodoh - bodohkan orang Melayu pun diorang masih tak sedar lagi. Jadi, memang patut sangat la diorang ni keluar dari parti. Kalau diorang jadi ahli pun, bukannya mendatangkan faedah!!! Buat menyusahkan orang je!!!


Mereka ini sudah dibeli DAP, tunggu masa PASMA didaftarkan. Lebih sayangkan DAP dari parti sendiri, cuma cari alasan nak keluar PAS dan menyokong PASMA/DAP. Ini semua tunggu habuan dari DAP, Mat Sabu dan Mujahid adalah diantara perncangan DAP, tu fasal depa relak je letak jawatan di PP, sedangkan pendapatan bulanan mereka tak akan terjejas. Hati2 lah dengan permainan mereka yang menjadi pengkhianat agama bangsa dan negara ini
BalasPadamBaguslah puak puak barua al juburit serta kuncu kuncunya berambus dari parti PAS, masuk DAP lagi baik dan nikmat..
BalasPadamLagi lagi 'berok' Jelebu .. sama spesis dengan hishamuddin rais si free thinker dari Jemapoh, Jolobu jugak .. kamu tahu ker kat mana jolobu tu??? sama macam cerok tok kun gak ...nun jauh terpencil dalam hutan kaki banjaran titiwangsa...akal tak berapa nak celik .. aku maksudkan puak puak penjilat al juburit tu .. orang jelebu selain dari mereka itu dah lama celik dan sedar !!
Bodoh macam lombu depa ni semua. Kalau nak sangat jadi BARUA DAPpigs tu, pi lah joint parti kinzir tu...lobih dari BARUA pun ko orang boleh jadi.......
BalasPadamAku rasa dia orang sudah hilang akal apa? Demi ingin memusnahkan rejim Umno BN sanggup bersekongkol dengan Dap untuk memenangi pilihanraya. Dia ingat bila sekiranya PR menang, pemimpin dan pengikut parti Pas serta Pkr akan diberi kuasa mutlak dan tiada lagi kesusahan serta kesukaran. Tolong sikit...tunggulah apa akan Dap buat nanti. Belum memerintah sudah berani mencabar kedaulatan Islam( contoh terdekat Hudud) tidak termasuk yang lain lagi. Cubalah jangan sampai negara tergadai sudahlah!!!!!
BalasPadamHudud pas takda kena mengena dgn hudud tuhan. Nama saja sama tapi isinya lain. Hudud pas untuk org islam..sdg hudud allah untuk semua..
PadamTak caya bukak quran laaa