Jumaat, Jun 23, 2017

Kalau sebelum ini, bukan main sakan Si Rafizi tu keluarkan kenyataan dan membuat dakwaan berhubung isu kes 'Rasuah Betina' terhadap Rejim Pakatan pimpinan Azmin di Selangor.

Sehingga tahap tuduhan dan dakwaan Si Rafizi itu membuatkan Si Tipah Koyak meroyan tak tentu arah. Malah ianya mencetuskan perang hangat diantara kedua - dua pemimpin PKR tersebut.

Tapi sehingga ke hari ini, isu berkaitan dengan kes rasuah itu tiba - tiba diam begitu sahaja. Bahkan Rafizi juga turut menghilangkan diri dari terus berkokok berhubung dakwaan yang telah dilakukannya.

Sewajarnya, Si Rafizi tu perlu menjelaskan apa sudah jadi dengan laporan yang dibuatnya kepada SPRM berhubung dakwaan rasuah seks dan wang membabitkan pegawai Pejabat Menteri Besar Selangor.

Lazimnya, Si Rafizi akan menggali dan mendedahkan sebanyak mungkin maklumat berkaitan salahguna kuasa atau wang yang diperolehinya, namun tidak kali ini. Itu kata Si Chagubard.
"Saya cuba meyakinkan diri saya bahawa laporan yang Rafizi lakukan punya asas dan bukti seperti mana yang sering dilakukan sebelum ini. Namun kenapa beliau sendiri senyap dan tidak melakukan pendedahan?
"Apa pula tindakan parti mengenai kewujudan korupsi termasuk rasuah seks dalam Pejabat MB yang dikuasai PKR itu sendiri? Ramai yang sangat kecewa dengan Rafizi kerana tidak mendedahkan korupsi ini habis habisan seperti yang dilakukan sebelum ini," katanya dalam sidang media sebentar tadi. 
Rafizi sebelum ini hadir ke SPRM bagi membantu siasatan dakwaan kononnya terdapat permintaan habuan wanita seksi dan wang dalam urusan pentadbiran Rejim Pakatan Selangor.

Chegubard berkata apa jua perkembangan, rakyat mahu tahu dan menjadi tanggungjawab Rafizi menjelaskan isu itu dan turut mempersoalkan adakah isu itu merupakan dakwaan terpilih dan tidak akan didedahkan Rafizi.  
"Adakah beliau melihat korupsi ini punya 'kasta' iaitu yang dilakukan musuh perlu dilawan tetapi yang dilakukan orang dalam PKR perlu disenyapkan," katanya.
Tuduhan rasuah seks dan wang dalam pentadbiran Azmin bermula selepas perbualan Rafizi menerusi aplikasi Whatasapp didalam 'group' pemimpin PKR tersebar luas melalui media sosial.

Rafizi mengaku menulis mesej berkenaan yang mendakwa terdapat habuan wanita dan wang dalam urusan pentadbiran kerajaan PKR Selangor. Tapi IRONIKnya, hari ini dia pulak yang diam seribu bahasa. Mungkin sebab buah kerandut dia dah kena picit gamaknya!!!
Categories: ,

1 ulasan:

  1. Takut rakyat tahu ph pun sarat dgn kerja kotor kot...

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping