Rabu, Julai 05, 2017

Apa yang nak diherankan sangat sekiranya Si Husam ni secara terbuka mendakwa yang dia bersedia menerima pencalonan yang dibuat oleh DAPigs untuk menjadi Menteri Besar Kelantan.

Jika sebelum ini, Si Husam tu mendakwa parti Ternakan DAPigs yang disertainya baru - baru ini sebagai Anak Kandung PAS dengan alasan dasar perjuangan kedua - dua parti sama.


Hakikatnya, kenyataan Si Husam ni secara tidak lansung membuktikan bahawa dia sememang seorang yang Gila Jawatan. Maka sebab itu tanpa ada kemaluan, Husam terima cadangan DAPigs.

Dek kerana Gila Jawatan tu la yang membuatkan Si Husam ni bertindak meninggalkan PAS kerana kehilangan jawatan serta kedudukan dalam PAS selepas pemilihan parti yang diadakan sebelum ini.

Malah, apabila dia menyertai PAN, Si Husam tu didakwa tanpa segan silu meminta pucuk pimpinan memberikannya jawatan penting dalam parti agar membolehkan dia mempunyai kuasa.

Maka apa lagi yang nak dipersoalkan mengenai Si Husam ni? Dah terang - terang dia mengaku yang dia seorang pemimpin yang Gila Kuasa, Gila Jawatan serta mementingkan dirinya sendiri.

Tapi apa yang memalukan ialah apabila Si Husam tu juga turut mempergunakan nama Allahyarham Nik Aziz sebagai alasan untuk menjustifikasikan sifat Tamak yang dimilikinya pada ketika ini.

Kata Si Husam, ianya sudah menjadi seperti satu tradisi politik di Negeri Kelantan dimana pencalonan bakal Menteri Besarnya dinamakan oleh rakan sekutu, bukannya parti itu sendiri.
"Sejak zaman Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat lagi, PAS tidak pernah mengemukakan mana-mana nama. Nama Allahyarham pun dicadangkan Semangat 46. Ini kerana PAS dan Semangat 46 menjalin kerjasama yang baik ketika itu," katanya dalam sidang media, di sini semalam.
Namun IRONIKnya, cadangan yang dibuat oleh Penasihat DAPigs, Lim Kit Siang untuk mencalonkan nama Si Husam ni sebagai Menteri Besar turut dinafikan oleh kepimpinan PAN.

Sebelum ini, Pengerusi PAN Kelantan mendakwa, calon Menteri Besar hanya akan diumumkan selepas Pakatan Haprak tu berjaya menang dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang.

Malah Timbalan Presiden PAN juga turut mendakwa, cadangan yang dikemukakan oleh Lim Kit Siang tu hanya pandangan peribadi yang tidak dibincangkan dengan mana - mana pihak.

Dalam erti kata mudahnya, kenyataan dari kepimpinan PAN itu secara tidak lansung memberikan gambaran bahawa Si Husam ni sorang je yang Songeh tak tentu arah nak jadi Menteri Besar Kelantan. Tapi, orang takde kemaluan, memang macam tu la perangainya!!!
Categories: ,

1 ulasan:

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping