Jumaat, Ogos 11, 2017

Di sebalik serangan bertubi-tubi ke atas Najib Abdul Razak dan UMNO-BN yang setakat ini tidak mendatangkan apa-apa hasil, sebaliknya ia tidak lebih daripada sekadar perangkap Najib yang telah mengena sasaran, pergolakan dalaman PKR terutama di Selangor mula terserlah sedikit demi sedikit.

Bertahun-tahun semenjak menjadi Menteri Besar, Azmin Ali digambarkan sebagai MB yang paling hebat dan seorang genius politik yang akan menjahanamkan UMNO. Berbagai-bagai mitos dan legenda diberikan kepada Azmin Ali. Mitos dan legenda itulah yang menyebabkan timbulnya tanggapan, selagi Azmin Ali memimpin Selangor, selagi itulah UMNO-BN atau mana-mana pihak lain akan berjaya merampas Selangor.

Namun ternyata, Azmin Ali hanyalah seorang lagi pelakon politik yang bertali leher dan mengenakan kot. Dia tidak lebih daripada lelucon yang menggunakan politik demi kepentingan temboloknya sendiri.

Serangan demi serangan ke atas UMNO-BN dan Najib Abdul Razak, berjaya mengalihkan perhatian rakyat Selangor khususnya daripada kelemahan pentadbiran Azmin Ali termasuklah dari kalangan ahli-ahli UMNO dan penyokong-penyokong Barisan Nasional sendiri.

Kebelakangan ini, sudah timbul pelbagai cerita-cerita yang selama ini tersembunyi daripada pengetahuan orang ramai. Isu-isu membabitkan UNISEL, DEIG, wetland, SPLASH dan pembekalan air dan sebagainya mulai timbul satu persatu.

Tidak menghairankan seandainya kerja-kerja tersebut dilakukan oleh pembangkang Selangor. Namun baik UMNO apatah lagi Barisan Nasional Selangor, semua orang boleh nampak cara kerja mereka yang tersangat perlahan dan lebih banyak berkisar tentang Pemilihan Agung UMNO berbanding Pilihanraya Umum.

Malangnya, maklumat-maklumat seperti yang dipaparkan oleh beberapa portal dan blog terutama sekali Selangor-Leaks.com bukannya maklumat-maklumat yang boleh diperolehi di tepi jalan. Maklumat-maklumat tersebut terlalu rahsia dan hanya orang dalam sahaja yang boleh menyalurkan maklumat serta dokumen-dokumen penting seperti itu.

Persoalannya ialah, siapa sebenarnya di dalam Kerajaan Negeri dan pentadbiran Selangor yang menikam belakang Azmin Ali? Fraksi manakah yang sebenarnya ingin menggulingkan Azmin Ali dan pentadbirannya yang digelarkan sebagai 'kartel'?

Baca seterusnya di laman blog The Devoured Savior.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping