Isnin, April 09, 2018

ADUN DAPigs Tanjung Bungah, Teh Yee Cheu yang mengumumkan keluar dari menjadi ahli parti itu dan akan menyertai parti baru dengan pengumuman mengenainya dijangka dibuat esok.


Yee Cheu berkata, pengumuman itu akan dibuat kepimpinan parti baharu yang akan disertainya, selain bakal bertanding mewakili parti berkenaan pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).


"Pengumuman mengenai perkara ini (penyertaannya dalam parti baharu) akan dibuat oleh kepimpinan parti serta rakan dalam parti baharu, esok.


"Saya akan terus berjuang dan bekerja untuk rakyat menerusi platform politik yang baharu, sebaliknya bukan hanya bermain politik untuk meraih keuntungan," katanya pada sidang media di sini, hari ini.


Semalam, Yee Cheu mengumumkan menerusi Facebook keluar DAP selepas menyertai parti itu pada tahun 2000.


Oktober tahun lalu, Yee Cheu memaklumkan akan meninggalkan DAP selepas pembubaran DUN akan datang selepas tidak lagi sehaluan dengan kepimpinan parti.


Yee Cheu sebelum ini pernah mencadangkan jawatan Ketua Menteri disandang secara bergilir dan tempohnya dihadkan kepada dua penggal, pada sidang DUN Pulau Pinang 2014, bagaimanapun ia ditolak selepas mendapat pelbagai reaksi ADUN.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping