Rabu, April 18, 2018

Bakal calon DAPigs Raub ni boleh tawar apa sahaja kepada rakyat. Dia boleh buat segala macam jenis janji hanya semata - mata untuk mengaburi mata pengundi di kawasan Parlimen Raub.


Tapi realitinya, orang Raub lebih mengenali bekas ADUN Mentakab itu yang pernah menghina Jabatan Mufti serta mempertikaikan khutbah secara terang - terangan mengikut telunjuk DAPigs.


Bukan setakat rakyat di DUN Mentakab sahaja yang menyesal menjadikan dia sebagai wakil rakyat mereka sebelum ini. Malah ahli DAPigs sendiri pun turut menyampah dengan calon Parlimen Raub tu.


Jika tidak, kenapa pulak dia pernah diugut secara terbuka dengan 'Ayam Mati' yang diikat didepan pintu pejabatnya sebelum ini hanya semata - mata kerana tak nak dia bertanding jawatan Pengerusi DAPigs Pahang?
Apa yang pasti, mesej yang cuba disampaikan oleh ahli DAPigs itu memang sudah cukup jelas. Mereka tidak sendiri tidak mahu mengiktiraf bekas ADUN DAPigs itu secara terang - terangan.


Maka sebab itu ahli DAPigs tu sanggup mengambil tindakan sedemikian. Malah tindakan itu juga membuktikan bahawa ahli DAPigs tidak mahu orang Melayu menjadi pemimpin mereka.


Tengok saja nasib malang yang menimpa bekas Ahli Parlimen DAPigs Raub tu sebelum ini. Walaupun dia mengidap penyakit kronik, kepimpinan parti tu lansung tidak mempedulikan dia. Jadi, takkan la DAPigs ingat rakyat di Raub bodoh macam pengikut - pengikut Pakatan!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping