Jumaat, April 13, 2018

Jika dibuat perbandingan, manifesto Pakatan Haprak ni memang tak boleh pakai. Janji nak hapuskan GST ternyata hanya sekadar janji populis yang akan memudaratkan ekonomi Negara.


Sekiranya Pakatan kekal komited mahu menghapuskan GST, maka negara bakal kehilangan pendapatan sebanyak RM20 bilion. Hapus tol, maka hutang negara akan meningkat RM416 bilion


Nak harapkan Pakatan jaga ekonomi negara sama macam mengharapkan Rejim PKR Selangor selesaikan krisis air. Konon bagi air percuma 20 meter, tetapi krisis air di Selangor tak pernah berkesudahan.


Berbanding manifesto yang dibuat oleh Barisan Nasional, Pakar ekonomi dari Oxford Economics sendiri membuat jangkaan bahawa ekonomi negara naik 0.25 peratus pada tahun ini.


Antara lain, manifesto Barisan Nasional komited menangani masalah kos sara hidup, naikkan gaji penjawat awam dan tetapkan gaji minimum RM1,500 dalam masa lima tahun akan datang.


Berbanding manifesto gabungan Pakatan Haprak yang hanya dirangka untuk mengaburi mata rakyat semata - mata, manifesto Barisan Nasional dibentuk secara inklusif untuk menjamin daya tahan ekonomi negara serta menyentuh semua aspek kesejahteraan hidup rakyat.
Categories:

1 ulasan:

  1. Krisis tapi tak berhutang lebih baik..hutang 1trillion buat ape...rakyat merana

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping