Khamis, April 12, 2018

Pembangkang telah berjaya menukar nilai moral sedia ada dalam masyarakat di Malaysia dan merosakkan sebuah negara bangsa apabila perkara salah dilihat betul dan perkara benar dianggap palsu.


Banyak perkara yang tiada diada-adakan dan ada pula orang yang percaya. Tetapi ada pula perkara yang benar sengaja diburukkan hanya semata - mata untuk kepentingan Politik peribadi mereka.


Dalam hidup ini, jika tidak bersandarkan kepada syariat dan agama,  kita akan mudah terpesong. Agama dan tauhid bukan barang dagangan tetapi harus menjadi amalan dan pegangan.


Apabila seseorang dihadapkan dan dituduh di mahkamah, moralnya dalam kehidupan sedikit terhakis dan apabila didapati bersalah, ianya boleh dipesongkan dengan pelbagai cara supaya pesalah dianggap sebagai seorang hero.


Itu soalnya sekarang. Datuk Seri Najib tidak ada kes dimahkamah, tapi pembangkang tetap mendakwa dia bersalah. 1MDB pun tidak ada kes dimahkamah, pun diorang anggap 1MDB bersalah.


Sedangkan Guan Eng dan Rafizi yang ada kes dimahkamah serta disabitkan dengan kesalahan, tak nak pulak dianggap diorang bersalah. Sebab apa? Sebab kes itu masih dalam pembicaraan kata mereka.


Bagi mereka, pemimpin mereka suci walaupun mereka melakukan kesalahan dan ada kes mahkamah. Waima Anwar Ibrahim yang meringkuk dalam penjara kerana meliwat bekas pembantu peribadi dia sendiri pun masih dianggap Maksum dan menjadi Mangsa Kerajaan Zalim!!!
Categories:

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping