Sabtu, Mei 05, 2018


Selain isu pengundi Bangladesh, pembangkang juga galak memainkan isu pengundi hantu sebab nak burukkan SPR kononnya pilihan raya di Malaysia ini langsung tak bersih. Mereka dakwa kerajaan peralat SPR untuk memberi kemenangan kepada BN.


Isu-isu ini akan dimainkan berulang-ulang kali setiap kali tibanya musim pilihan raya. Tapi, adakah mereka tampilkan dengan bukti? Tak ada! Dalam isu pengundi hantu misalnya, istilah itu sendiri sebenarnya hanya propaganda, dan pengundi hantu tak wujud pun!


Hakikatnya, terdapat segelintir pemilih berdaftar yang telah berpindah dan tidak lagi bermastautin di kawasan yang mana mereka telah mendaftar sebagai pemilih atau terdapat pemilih yang bertukar alamat bahagian pilihan raya.


Sebab itu kadang-kadang ada penduduk yang tak mengenali mereka, sedangkan mereka ini adalah pemilih berdaftar yang sah dari segi undang-undang. Janganlah mudah percaya dengan dakwaan pembangkang. Mereka sebenarnya kehabisan modal sebab mereka tahu mereka akan kalah. Itu saja! 
Categories: , , , ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping