Isnin, Disember 19, 2016

HaHaHa!!! Lawak Gampang apa yang nak disajikan oleh Si Mak Lampir ni? Kenapa setiap kali dia bukak mulut, bau yang keluar dari mulut dia hanya sekadar berbau Longkang? Kalau setakat 'Bercakap' je, baik Tak Payah la Mak Lampir oi!!!

Konon depan orang di Johor, Si Mak Lampir tu kata dia sanggup tinggalkan kerusi Parlimen Ampang dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang untuk bertanding di mana - mana kerusi yang diminta oleh parti, termasuk la di Johor sendiri.

Dalam kenyataan yang dibuat oleh Si Mak Lampir tu baru - baru ini, dia mendakwa kononnya yang dia bersedia melepaskan 'Kerusi Selamat' di Parlimen Ampang bagi menyahut seruan parti untuk menawan kawasan - kawasan baru.
"Saya tidak gentar malah bersedia membantu parti dan Pakatan Harapan untuk menawan negeri yang disasarkan pada PRU14 khususnya Johor  yang menjadi 'front-line'..malah saya juga bersedia  meninggalkan (parlimen) Ampang yang disifatkan sebagai kerusi selesa untuk beralih tempat.
"Malah kepimpinan tertinggi juga turut memberi galakkan serupa untuk meletakkan calon bersifat 'high profile' bagi menawan negeri yang masih diperintah BN kerana rakyat  mula menunjukkan isyarat akibat muak dengan pelbagai skandal yang terpalit dengan pemerintah selain tertekan dengan kos sara hidup," katanya.
Macam yang kita katakan tadi, setakat 'Bercakap' je baik tak payah!!! Buat mengabihkan masa je. Kot kalau betul dia bersedia nak tinggalkan kerusi Parlimen Ampang tu, cakap je terus terang. Jangan nak buat kenyataan yang mengelirukan.

Bila sampai masanya nanti, Si Mak Lampir tu boleh je bagi alasan kononnya parti tidak membenarkan dia tukar kerusi sedangkan dia sendiri tak yakin mampu untuk menang dikawasan Parlimen baru kelak. Maka terpaksa la dia kekal di Ampang.

Kalau betul Si Mak Lampir tu yakin yang dia mampu nak tawan kawasan lain selain dari Parlimen Ampang, buat pengumuman secara terbuka. Bukannya buat 'Janji Politik Retorik' yang boleh ditarik balik. Mengkala sekadar bercakap ni, suruh budak sekolah tadi pun reti buat!!!
Categories: ,

1 ulasan:

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

SH mohon maaf kerana terpaksa me'moderate'kan ruangan komen ini kerana ada komen datang dari sumber yang tidak dapat dikenal pasti.

Komen la banyak mana yang korang nak komen. Bagi la pandangan korang mengenai isu yang dibangkitkan. Insya Allah SH akan approve semuanya. KECUALI yang jelas melanggar Akta SKMM.

Sekian, terima kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping