Jumaat, Ogos 04, 2017

Pengerusi PMSP, Ramesh Rao membidas pemimpin veteran DAPigs, Lim Kit Siang yang dilaporkan melenting selepas diajukan soalan berkaitan dengan asal usul kelahirannya sebelum ini.
"Saya pelik kenapa ada orang boleh marah apabila ditanya di mana tempat dia dilahirkan, kenapa mahu marah? Anda sudah jadi wakil rakyat dan rakyat mahu mengenali sejarah dan salasilah hidup anda.
"Jawab sahaja soalan itu dan jangan melenting sampai mengherdik wartawan berkenaan di khalayak ramai seperti itu," kata beliau dalam kenyataannya hari ini.
Semalam Ramesh membawa memorandum bagi mendesak Penasihat DAPigs itu menyatakan asal usul kelahirannya yang kini mula menjadi persoalan dikalangan rakyat secara umum.

Beliau mendakwa laman maklumat Wikipedia disunting beberapa hari lalu bahawa Kit Siang lahir di daerah Batu Pahat, Johor, sedangkan sebelum ini laman itu menyatakan Ahli Gelang Patah itu tiba di Malaysia pada tahun 1957.

Ramesh juga turut mendakwa menyimpan salinan maklumat berkenaan Kit Siang sebelum dan selepas ianya disunting dari laman web berkenaan.
"Biasanya seorang wakil rakyat tahu dan letakkan dia dilahirkan di hospital mana supaya rakyat lebih menghargai beliau dan sejarah kelahirannya bukannya marah-marah. Takkan Kit Siang sudah nyanyuk sampai tempat lahir sendiri pun sudah lupa," katanya.
Dari satu sudut, tindakan yang dilakukan oleh Lim Kit Siang itu menunjukkan yang dia sudah semakin berusia. Biasanya, orang yang berusia ni memang mudah 'tersentuh' sehingga membuatkan dia meroyan tak tentu arah!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

SH mohon maaf kerana terpaksa me'moderate'kan ruangan komen ini kerana ada komen datang dari sumber yang tidak dapat dikenal pasti.

Komen la banyak mana yang korang nak komen. Bagi la pandangan korang mengenai isu yang dibangkitkan. Insya Allah SH akan approve semuanya. KECUALI yang jelas melanggar Akta SKMM.

Sekian, terima kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping