Isnin, Februari 12, 2018

Nampak gayanya, semakin hari semakin bertambah ketara krisis kepimpinan yang melanda PPBM apabila ramai dikalangan ahlinya mengambil tindakan untuk meninggalkan parti tersebut.

Hilang kepercayaan terhadap perjuangan dan kepimpinan tertinggi PPBM mendorong 50 ahli PPBM Bahagian Larut meninggalkan parti berkenaan dan menyertai UMNO hari ini.

Bilangan ahli yang keluar parti itu menambahkan lagi bilangan ahli yang telah mengambil tindakan yang sama sebelum ini. Mereka juga turut menjadikan isu kepimpinan sebagai alasan.

Kesemua ahli PPBM itu menyerahkan borang keahlian mereka kepada Ketua Umno Bahagian Larut, Datuk Faizul Arby Mohd. Shohor dengan disaksikan Ahli Parlimen Larut, Datuk Seri Hamzah Zainudin.

Bekas Penaja dan Setiausaha PPBM Larut, Shafie Mohd. Khairy berkata, tindakan itu diambil kerana tidak lagi menyakini perjuangan parti tersebut dalam memperjuangkan hak-hak rakyat khususnya kaum Melayu.
“Kami juga tidak lagi mempercayai kepimpinan Pengerusi PPBM Perak, Ahmad Faizal Azumu yang mana pelantikannya dibuat kerana pengaruh DAP.
“Kami tidak mahu bersama parti yang menyokong DAP dimana jika pakatan memerintah negeri ini maka boneka Menteri Besar adalah daripada parti DAP,” katanya dalam sidang akhbar khas di Selama di sini hari ini.
Diantara alasan yang mereka berikan, tindakan keluar parti itu adalah disebabkan kerana parti tersebut hanya sekadar memperjuangkan kepentingan individu tertentu sahaja di dalam parti.

Soalnya, adakah benar pucuk pimpinan parti itu tidak menghiraukan ahli diperingkat akar umbi atau ahli itu sendiri yang tidak mempunyai kesetiaan terhadap pemimpin tertinggi mereka?

Secara tidak lansung, pengakuan yang dibuat itu membuktikan bahawa kepimpinan PPBM yang diterajui oleh Tun Mahathir hanya sekadar pandai ber-RETORIK dalam Politik dengan dakwaan kononnya mereka mahu menjaga kepentingan rakyat!!!
Categories: ,

2 ulasan:

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping