Isnin, April 16, 2018

Pengkritik sosial ternama Chandra Muzaffar berkata “malang” sekali pembangkang juga memberi sumbangan kepada rakyat sebelum PRU14 dan menyifatkan budaya “sumbangan” kini menjadi lebih tersusun.


Dia berkata demikian selepas Si Azmin Ali dilaporkan turut mengagihkan wang tunai dan gajet bernilai RM2.24 juta kepada pengundi di Parlimen Gombak dan DUN Bukit Antarabangsa.


Chandra, yang pernah menjadi Timbalan Presiden PKR berkata, dia tidak ingat sama ada perkara sebegitu pernah berlaku semasa dia masih lagi bersama di pihak politik pembangkang.


“Kita peka terhadap perkara ini dan umumnya memastikan calon kita pada masa itu tidak melakukannya.


“Sepatutnya rakyat perlu menolak hadiah sedemikian, tetapi saya tidak pasti jika orang ramai akan menolak pemberian komputer riba. Dalam memperjuangkan integriti dan menjamin kejujuran, parti politik mesti mematuhi piawaian etika.”


Pemangku Pengerusi Bersih Shahrul Amam Saari berkata, Azmin tidak sepatutnya mencontohi amalan memberi “sumbangan” begitu hampir dengan pilihan raya dan menyifatkan ianya bukan teladan yang baik.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping