Khamis, April 19, 2018


Besar sungguh kuasa yang ada pada Si Khalid Samad ni sampai dia pulak yang boleh buat pengumuman, kononnya pembahagian kerusi DUN sesama parti-parti dalam Pakatan dah selesai.


Menurut kenyataan yang dibuat oleh Si Khalid Samad sebelum ini, PAN Selangor akan dapat bertanding di 10 kerusi DUN Selangor dan hal ini telah dipersetujui dalam mesyuarat Pakatan.Soalnya, Khalid Samad ini siapa? Bukankah Azmin Ali selaku Pengerusi Pakatan Selangor yang seharusnya mengumumkan hal - hal sebegini, terutamanya tentang pembahagian kerusi.


Tapi, jangan hairan la. Bila datang Si Azmin ni nanti, dia boleh buat pula kenyataan dengan menyatakan isu itu ‘belum selesai’, ‘tunggu dulu’, ‘itu bukan persetujuan rasmi’ dan bermacam lagi alasan.


Lagi pun, kepimpinan PAN di Selangor ni memang tak ‘berlaga angin’ dengan Si Azmin Ali tu sejak dari awal lagi kerana mereka mendakwa dia mempunyai hubungan rapat dengan PAS.


Ingat lagi kes Pengerusi PAN Selangor memberi gelaran kepada Si Azmin Ali tu sebagai ‘Pelawak’ hanya semata - mata kerana mereka GAGAL mencapai persetujuan berhubung isu pembahagian kerusi?


Jadi, tak mustahil sekiranya Si Khalid Samad ni sengaja nak mendahului Azmin dan membuat pengumuman berkaitan jumlah kerusi DUN untuk PAN dengan harapan Azmin akan ‘tunduk’ kepada mereka. 
PAN kalau boleh nak bertanding semua kerusi PAS, PPBM ‘parti setahun jagung’ pun konon-kononnya rasa ada pengaruh di sana. Kita lihatlah bagaimana kesudahan drama Pakatan ni. Takut - takut nantu duit deposit diorang hangus dan DAPigs juga yang dapat keuntungan!!! 
Categories: , ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping