Kenapa la susah sangat nak bagi puak - puak PAS tu faham agenda subversif sebenar puak - puak DAPigs ni ye tak? Takkan diorang nak kita sebut satu persatu baru diorang betul - betul boleh faham kot.
Kalau itu pun diorang tak faham jugak, memang jahanam la jawabnya. Alamat tak ke mana la puak - puak PAS tu penyudahnya nanti. Dok kat takuk itu jugak la diorang sampai bila - bila.
Tujuan sebenarnya, puak - puak DAPigs tu nak sindir Melayu dalam PAS tu suka Cakap Tak Serupa Bikin. Setakat cakap je pandai, tapi bila dicabar untuk ambik tindakan, diorang tak berani.
Itu mesej yang cuba nak disampaikan oleh puak - puak DAPigs tu. Diorang sebenarnya hanya sekadar nak memperlekeh - lekehkan orang Melayu dengan menyerang PAS sejak kebelakangan ini.
Maka sebab itulah Si Tokong DAPigs tu keluarkan kenyataan, mendakwa PAS tidak serius dalam ancaman mereka untuk memutuskan hubungan kerjasama Politik dengan parti Ultra Chauvanist tu.
Alasan yang Si Tokong DAPigs tu berikan, PAS sampai hari ini Tak Berani nak keluarkan arahan kepada ahli atau pemimpin mereka agar meletakkan jawatan seperti yang telah didesak sebelum ini.
"Situasi pada hari ini, selagi parti itu tidak meminta wakilnya untuk meletak jawatan, mereka hanya main-main sahaja," katanya.
Walaupun sebelum ini ada dikalangan ahli serta pimpinan PAS membuat cabaran terhadap desakan Si Tokong DAPigs tu agar dia memecat mereka yang terlibat, namun dia takkan bertindak sedemikian.
Kalau dia pecat, dah tentu - tentu Si Tokong DAPigs tu akan kehilangan modal untuk dia terus menyerang Melayu dalam PAS tu. Habis la peluru dia untuk terus memperbodohkan orang Melayu.
Maka sebab itu dengan nada 'Angkuh' dan 'Sombong', Si Tokong DAPigs tu tegaskan bahawa Rejim parti itu akan tetap berkuasa di Pulau Pinang biarpun tanpa sokongan dari PAS.
"DAP dan PKR mempunyai 29 daripada 40 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN). Jadi kami masih mempunyai majoriti selesa," katanya.
Nah! Sekarang puak - puak PAS tu masih tak faham lagi ke agenda subversif yang direncanakan oleh puak - puak DAPigs tu? Adakah diorang masih nak membutakan mata dan memekakkan telinga?
Takkan diorang masih tak nampak tujuan sebenar Si Tokong DAPigs tu anak beranak adalah untuk memburukkan imej orang Melayu dimata rakyat Malaysia secara terbuka? Sampai bila Melayu dalam PAS tu nak jadi Pak Angguk Saja je kepada Kafir Harbi DAPigs ni!!!


Di peneng pas menang 1 dun saja, dap juga yg tolong tak payah berlagak sombong ,bastad lebai get out from peneng.ptu 14 ta payah tanding la garenti dapat telor u pas no value to mee
BalasPadamProvokasi utk pas lepas semua jawatan..
BalasPadamMaka penang tanah melayu akan 'dijajah' cina dap..
Dia akan habis habisan provoke taruk minyak sana sini kasi halau semua melayu.. Dia mmg nak pas lepas jawatan.. Harap pas jgn.. Takan melayu hilang di pulau pinang..