Ahad, Jun 07, 2015

Hahaha!!! Takut jugak puak - puak Lebai dan Serban Putih ni hilang jawatan duniawi mereka rupanya ye? Nampak gayanya, terpaksa la diorang tunduk juga kepada desakan Kafir Harbi.

Secara tidak lansung, kenyataan yang dikeluarkan oleh Dewan Ulama PAS ni membuktikan bahawa mereka memang mudah sangat dipermain - mainkan oleh orang lain secara terang - terangan.

Baru Si Tokong DAPigs tu bagi amaran nak tarik balik semua jawatan yang disandang oleh wakil PAS di Pulau Pinang, dah mula la menggelupor Pak Lebai PAS ni hilang akal tak tentu arah.

Katanya, tindakan yang dilakukan oleh Si Tokong DAPigs tu adalah satu tindakan yang gelojoh dan terlalu gopoh sehingga membuatkan mereka sendiri terkejut dengan respon tersebut.
KUALA SELANGOR - Dewan Ulama PAS terkejut dengan respons Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng yang mengalu-alukan peletakan jawatan wakil parti Islam itu dalam kerajaan negeri susulan usul tergempar memutuskan hubungan dengan DAP yang diterima muktamar hari ini.

Ketuanya Datuk Mahfodz Mohamed berkata, usul itu pada asalnya diluluskan tanpa bahas pada muktamar itu bagi mengurangkan kesan buruk yang mungkin dihadapi kerajaan Pakatan Rakyat (PR) di Selangor.

"Dia (Lim) cepat sangatlah, bergopoh buat keputusan itu, sedangkan keputusan PAS belum muktamad lagi. Saya tak jangka (perkara ini) kerana yang kita risau sebelum ini ialah di Selangor. Sebab, kalau Selangor tak ada (PAS), ia goncang sedikit.


"Tetapi tiba-tiba, Lim pula respons, sedangkan dia yang mula serang PAS," katanya sewaktu ditemui wartawan selepas Muktamar Tahunan PAS ke-61 ditangguhkan hari ini.
Nah! Itu membuktikan bahawa puak - puak PAS ni sendiri pun memang takut kehilangan jawatan duniawi yang mereka sandang pada ketika ini walaupun jawatan itu diberikan oleh Kafir Harbi.

Secara tidak lansung, kenyataan yang dikeluarkan tu memperlihatkan kepada kita betapa mudahnya puak - puak PAS tu untuk diperangkap oleh puak - puak DAPigs. Baru ugut nak tarik balik jawatan, dah mula diorang jadi tak tentu arah.

Jelas, dasar pendirian dan prinsip yang dipegang oleh puak - puak PAS tu sendiri tidaklah seteguh mana. Apa yang lebih diutamakan oleh mereka ialah untuk menjaga kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri. Janji 'Masyukkk...', apa pun sanggup diorang gadaikan!!!
Categories: , ,

7 ulasan:

  1. Itu lah iman taik palat nama nya...jubah serban putih tuhan tak pandang..dia pandang hati..

    BalasPadam
  2. Guna agama untuk kepentingan sendiri, buang lah perkatan Islam tu buat malu aje. Pandai keluar fatwa dan hukum sesuka hati, lebih kurang macam ketua dia DAP.

    BalasPadam
  3. lim tak mau jamu mee york lagi lah kat lebai pas...kesian kat depa...

    BalasPadam
  4. sembang bukan main....akhirat, syurga, neraka dan dosa pahala. lebih sayang dunia rupanya. wayang jer.....
    patutlah arwah tok guru aku tak percaya orang politik macam pas ni.

    BalasPadam
  5. Pas ini serban...jubah...tudung labuh dsn tebal.....bukan iman pun....ini la yg dikarakan ego lrbih tebal dari iman. ....berlagak hebat tapi kena ugut dap dah terkencing. ...

    BalasPadam
  6. PAS parti miskin. Dulu PRU 13 siapa yg tanggung PAS kalau bukan DAP. Semuanya sandiwara dan kita tertipu. Akhir zaman ni orang yang nampak islamik adalah mereka yang dahsyat duniawinya. Semuanya pura pura.

    BalasPadam
  7. Taknlama lagi hancurlah pas. Wait and see

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping