Khamis, Jun 16, 2016

Itu je yang mampu nak dijanjikan oleh Presiden PKR tu kepada rakyat di dalam kawasan Parlimen Kuala Kangsar sekiranya calon dari parti KUALI tu menang Pilihan Raya Kecil 18 Jun nanti?

Jika semalam, anak kepada Si Wan Azizah tu bukan main lantang lagi membuat dakwaan kononnya calon yang mewakili Barisan Nasional ni hanya membawa Legasi Janji yang dimungkiri.


Hakikatnya, Barisan Nasional sebagai sebuah parti dan Kerajaan yang memerintah pada ketika ini tidak hanya sekadar menjanjikan resepi 'Kuih Bengkang' kepada rakyat di kawasan Parlimen tersebut.

Ketua Penerangan UMNO semalam menyangkal dakwaan parti KUALI bahawa pembinaan Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) di daerah ini adalah janji manis untuk meraih undi bagi Pilihan Raya Kecil Kuala Kangsar.

Sebaliknya, beliau menegaskan bahawa pengumuman Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berhubung pembinaan MRSM itu adalah agenda yang pasti ditunaikan oleh kerajaan BN.
"Orang yang tuduh kita, dia tak tahu apa-apa sebab mereka tak pernah jadi kerajaan. Dia tak tahu apa proses yang perlu dilalui untuk melaksanakan projek berskala besar seperti MRSM.
"Contohnya MRSM Bagan Datoh yang pembangkang dakwa BN tipu rakyat. Kini, ia dalam fasa ketiga rundingan dan pemberian tender akan dilakukan pada Oktober ini manakala pembinaan dijangka bermula tahun depan melibatkan peruntukan RM110 juta," katanya selepas menghadiri majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Surau Ehsaniah, Taman Sri Merchu di sini, Rabu.
Tan Sri Annuar Musa yang juga Pengerusi MARA berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Pengerusi PAN Perak yang mendakwa BN hanya menabur janji manis bagi memancing undi.

Dalam erti kata lainnya, itu membuktikan komitmen Kerajaan dalam usaha untuk menyediakan pendidikan yang lebih baik kepada rakyat dipelbagai peringkat. Bukan setakat janji nak bagi resepi Kuih Bengkang je kepada rakyat!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping