Rabu, Julai 20, 2016

Huh! Nampak sangat pemimpin dikalangan Pakatan Haprak ni jenis yang konsisten dan suka berbelit - belit sehingga mengelirukan rakyat. Cakap diorang ni suka tonggang - terbalik.

Kalau sebelum ini, Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang kata DAPigs mungkin akan mengadakan Pilihan Raya Negeri dalam masa terdekat ekoran pendakwaan terhadap Guan Eng.

Katanya, Pilihan Raya itu akan diadakan bagi mengukur sejauh mana penerimaan rakyat terhadap kes pendakwaan rasuah yang melibatkan Ketua Menteri Pulau Pinang itu sebelum ini.

Namun, dakwaan yang dibuat oleh Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang itu telah dinafikan oleh Pengerusi DAPigs Pulau Pinang dan menyatakan perkara itu tidak akan berlaku.
“Saya tidak bercadang menambah apa-apa perkara yang baharu sebab tidak ada perkara yang baharu berlaku. Tidak ada apa-apa keputusan untuk membawa isu ini (pembubaran DUN) untuk perbincangan di peringkat yang lain sama ada peringkat parti (DAP) di pusat, mahupun di peringkat Pakatan Harapan” katanya. (BACA SINI)
Tapi nampak gayanya, itu bukan keputusan muktamad puak Pakatan Haprak tu. Sebaliknya, mereka masih lagi berhajat nak meneruskan agenda untuk mengadakan 'Snap Election' tu.

Perkara itu disahkan sendiri oleh Wan Azizah selaku Presiden PKR yang mendakwa isu mengenai Pilihan Raya itu akan menjadi diantara agenda yang akan turut dibincangkan malam ini.
Ya, antara agenda mesyuarat,” katanya kepada pemberita di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur petang tadi.
Walau bagaimana pun, tumpuan utama mesyuarat PKR malam ini turut tertumpu kepada isu berhubung cadangan untuk mewujudkan Pakatan Baru yang bakal dipimpin oleh Tun Mahathir.

Jika dilihat sebelum ini, Wan Azizah merupakan pemimpin paling tegar dalam Pakatan yang masih enggan menyokong gerakan yang diketuai oleh Bekas Perdana Menteri Malaysia itu.

Bagi Wan Azizah, Tun Mahathir mempunyai agenda peribadi dan masih dianggap sebagai seorang pemimpin Diktator yang telah menzalimi keluarganya sebelum ini. Maka keputusan mesyuarat Biro Politik PKR malam ini sudah pastinya menjadi diantara tumpuan menarik!!!
Categories: ,

2 ulasan:

  1. pakatan apa....pakat berbalah sama sndiri.

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping