Jumaat, Mac 10, 2017

Heh! Nampak gayanya lepas dia dipecat dari UMNO, kesihatan bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia ni dah semakin bertambah kronik sampai membuatkan dia mengigau disiang hari.

Jika sebelum ini, bekas Timbalan Perdana Menteri itu membiat kenyataan dan mendakwa kononnya PAS sudah bersetuju untuk mengadakan perbincangan dengan parti pimpinannya, PPBM.

Kenyataan Presiden PPBM itu dibuat bagi meredakan persoalan dikalangan rakyat, terutama ahli parti berhubung status kerjasama Politik diantara parti itu dengan PAS pada ketika ini.

Namun malangnya, apa yang didakwa oleh Presiden PPBM itu dinafikan oleh pemimpin PAS yang mendakwa bahawa parti itu bersetuju untuk mengadakan rundingan bagi membahagikan kerusi.

Timbalan Mursyidul Am PAS, Datuk Ahmad Yaakob berkata, setakat ini pihaknya masihh tidak menerima sebarang maklumat atau arahan dari pucuk pimpinan mengenai perkara tersebut.

Dalam pada masa yang sama, Menteri Besar Kelantan itu juga menegaskan bahawa sebarang keputusan untuk mengagih kerusi Pilihan Raya itu adalah hak mutlak Pesuruhjaya PAS negeri.
“Tidak ada, setakat ini kita tidak ada maklumat bahawa PAS ajak PPBM untuk pengagihan kerusi. Kita cuma diberi laluan untuk bersama atas pentas menyatakan perjuangan masing-masing,” katanya.
Kenyataan itu dibuat sewaktu Program Pemukiman Menteri Besar dan Pemimpin Kerajaan Negeri Bersama Rakyat bagi Jajahan Kota Bharu di Majlis Daerah Ketereh (MDK) di sini hari ini.

Ahmad diminta untuk mengulas dakwaan Presiden PPBM, Muhyiddin Yassin bahawa PAS sudah bersedia berunding dan menjemput PPBM mengenai pembahagian kerusi pilihan raya umum.

Dalam erti kata mudahnya, kenyataan yang dibuat oleh Ahmad Yaakob itu membuktikan bahawa Presiden PPBM yang juga bekas Timbalan Perdana Menteri itu hanya sekadar mengigau di siang hari. Kot ye pun dia terdesak, jangan la sampai tahap nak MENIPU pulak!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping