Sabtu, Mei 20, 2017

Heh! Memang ianya tidak dapat dinafikan lagi bahawa puak - puak PKR ni semuanya Gila Talak apabila diorang masih tidak serik nak mengadakan rundingan secara terbuka dengan PAS.

Dan tambah memalukan ialah apabila PKR menggunakan tiga orang Exco PAS dalam pentadbiran Rejim Pakatan di Selangor itu sebagai bahan modal rundingan untuk mengugut PAS.

Jika sebelum ini, Majlis Syura Ulama PAS telah membuat keputusan untuk memutuskan hubungan kerjasama Politik dengan PKR yang didakwa telah banyak kali mengkhianati parti itu.

Malah tindakan yang dilakukan oleh sebahagian besar pemimpin PKR yang melabelkan PAS sebagai Pengkhianat jelas membuktikan bahawa parti itu tidak menghormati hubungan diantara mereka.

Bahkan ada juga dikalangan pemimpin PKR itu yang tampil membuat tuduhan terhadap PAS dengan memberikan gambaran kononnya parti itu cuba nak bersekongkol dengan UMNO.

Maka atas sebab itu PAS mengambil keputusan untuk memutuskan hubungan kerjasama Politik diantara parti itu dengan PKR. Namun ada juga pemimpin PKR yang tidak dapat menerimanya.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Si Azmin Ali semalam, dia kata PKR masih lagi terbuka untuk mengadakan perbincangan mengenai kedudukan Exco PAS dalam pentadbiran di Selangor.
"Bagaimanapun, saya perlu bincang dahulu dengan pimpinan parti dahulu sebelum perbincangan dengan Pas itu dibuat," katanya dalam sidang media selepas  Perasmian Kongres  Nasional Tahunan Wanita AMK, di Petaling Jaya.
Apa yang jelas, Si Azmin Ali ini bukan sahaja tidak dapat menerima hakikat bahawa PAS dan PKR sudah bercerai. Malah dia juga sanggup menggunakan kedudukan Exco PAS itu sebagai bahan Ugutan untuk mengekalkan jawatannya sebagai Menteri Besar di Negeri Selangor!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping