Ahad, Julai 30, 2017

Rejim DAPigs Pulau Pinang diberi tempoh seminggu untuk memulangkan semula dana awam yang disalahgunakan Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) dan Majlis Perbandaran Seberang Prai (MPSP) untuk membeli pengiktirafan palsu Europe Business Assembly (EBA).

Presiden Gesakan Akar Umbi UMNO Malaysia (GAUM), Datuk Zulkarnain Mahdar berkata, sekiranya Rejim pimpinan Lim Guan Eng GAGAL, pihaknya akan membuat laporan polis dan SPRM.
“Dikhabarkan hampir RM40,000 telah digunakan untuk membeli sijil pengiktirafan tersebut.
“Exco Kerajaan Tempatan, Pengurusan Lalulintas dan Tebatan Banjir Pulau Pinang, Chow Kon Yeow sendiri telah membuat pengesahan mengenai status palsu sijil itu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Semalam, MBPP mengakui membayar yuran penyertaan sebanyak RM39,088.10 bagi menerima anugerah dan pengiktirafan daripada EBA pada tahun 2013 dan 2014.

Datuk Bandar MBPP itu berkata semua pembayaran dilakukan bagi melayakkan kedua - dua pihak berkuasa tempatan (PBT) tersebut dicalonkan dalam anugerah terbabit.

Mengulas lanjut, Zulkarnain juga mencadangkan DAPigs membuat kutipan derma dalam kalangan ahli parti itu untuk membayar semula wang rakyat yang telah disalahgunakan itu.
“Memandangkan pemimpin DAP sering meminta derma daripada ahli-ahli ahli apabila pimpinannya mempunyai masalah.
“Ini termasuk membayar RM1 juta wang jaminan Ketua Menteri Pulau Pinang itu membabitkan kes rasuah pembelian banglo murah,” katanya.
Katanya lagi, Rejim DAPigs Pulau Pinang itu perlu memohon maaf kepada seluruh rakyat negeri itu khususnya pembayar cukai di kedua-dua PBT terbabit berhubung kes yang memalukan itu.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping