Selasa, Ogos 29, 2017

Heh! Nampak gayanya, Si Azmin Ali ni terpaksa berputih mana apabila Pengerusi gabungan Pakatan pembangkang itu mengumumkan pendirian terkini berhubung rundingan dengan PAS.

Dalam kenyataan media yang disiarkan hari ini, gabungan Pakatan Haprak tu bersetuju menolak sebarang rundingan kerjasama Politik dengan PAS dan bersedia menghadapi saingan tiga penjuru.

Melalui mesyuarat yang diadakan semalam, Pakatan Haprak tu membuat ketetapan sebulat suara melalui kenyataan yang ditandatangani oleh pimpinan gabungan tersebut, termasuk Wan Azizah.

Cadangan untuk mewujudkan semula hubungan kerjasama diantara PKR dan PAS itu mula dibangkitkan selepas gambar pemimpin utama kedua - dua parti tersebut tular dimedia sosial.

Sebelum ini, Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali secara terbuka menyatakan hasrat mahu kembali memujuk PAS untuk mengadakan rundingan berhubung isu pembahagian kerusi Pilihan Raya.

Dalam masa yang sama, Si Azmin mendakwa, rundingan diantara PKR dan PAS itu tidak melibatkan Pakatan yang turut dianggotai oleh DAPigs, PAN dan PPBM pimpinan Tun Mahathir.

Namun, kenyataan yang dibuat oleh Si Azmin Ali itu ditolak oleh kepimpinan Pakatan, terutama DAPigs dan PAN yang tetap menganggap PAS sebagai 'Musuh Utama' kepada gabungan tersebut.

Malah, pemimpin DAPigs dan PAN sama - sama menganggap pendirian Timbalan Presiden PKR itu sebagai satu tindakan yang membelakangi kepentingan bersama serta mementingkan diri sendiri.

Turut dilaporkan, Si Azmin Ali tu tidak hadir didalam mesyuarat pimpinan Pakatan yang telah diadakan walaupun mesyuarat itu diadakan di Ibupejabat PKR, dekat Petaling Jaya semalam.

Ketidak-hadiran Timbalan Presiden PKR yang juga merupakan Pengerusi Pilihan Raya Pakatan itu kemungkinan besar sebagai satu tanda protes terhadap keputusan yang dibincangkan.

Sejak kebelakangan ini, terdengar khabar angin dikalangan penyokong Pakatan yang mendakwa Si Azmin tu cuba nak memujuk PAS bagi mengekalkan kedudukannya di Selangor atas dasar kepentingan Politik Peribadi dirinya sendiri!!!
Categories: ,

1 ulasan:

  1. Ph tanpa pas tak kan dapat pergi jauh. Pkr perlu tinggal ph.

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping