Rabu, Mac 28, 2018

Sejak beberapa hari yang lalu, ramai dikalangan pengamal media sosial khususnya bercerita mengenai isu kegagalan Pakatan Haprak tu didaftarkan sebagai sebuah gabungan politik pembangkang.


Rata - rata menyifatkan tindakan itu memperlihatkan ketakutan pihak Kerajaan terhadap gabungan Pakatan pembangkang itu bagi menghadapi Pilihan Raya Umum yang akan datang.


Namun hakikatnya, apa yang cuba disampaikan oleh mereka itu hanya sekadar taktik untuk meraih sokongan simpati dari kalangan rakyat dengan memberikan gambaran kononnya mereka menjadi Mangsa.

Maka, bermula la drama 'Air Mata Buaya' puak Pakatan Haprak dengan mengeluarkan kenyataan kononnya mereka terpaksa menggunakan satu logo untuk menghadapi PRU ke 14 nanti.


Realitinya, gabungan Pakatan Haprak itu tidak dapat didaftarkan dalam masa terdekat adalah disebabkan kegagalan PPBM menghantar laporan yang dikehendaki oleh pihak RoS sebelum ini.


Tapi, dalam diam, DAPigs yang turut mempunyai masalah yang sama dengan PPBM sebelum ini setidak - tidaknya mampu tersenyum melihat keadaan malang yang menimpa rakan sekutunya itu.


Paling tidak, ianya akan menjadi modal DAPigs untuk menunjukkan bahawa parti Melayu dalam Pakatan Haprak itu tidak kompetan jika hendak dibandingkan dengan parti Chauvanis mereka.


Kiranya, DAPigs memiliki modal untuk menidakkan orang Melayu sebagai Ketua Pentadbir Negara dimasa akan datang. Mana tidaknya, sedangkan nak hantar laporan pun PPBM tak mampu, bagaimana mungkin diorang boleh mentadbir Negara dengan baik!!!
Categories: , ,

1 ulasan:

  1. maknanya madey tanpa umno is nothing.. melayu mudah lupa.. madey lupa diri

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping