Rabu, Mac 28, 2018

Semalam, viral didalam laman media sosial whatsapp yang mengirimkan video duit RM 50 ringgit yang boleh bercakap menggunakan aplikasi 'Talk Photo'. Apa motif penyebaran video tu sebenarnya?


Adakah ianya nak dijadikan sebagai bahan kempen dengan memberikan gambaran kononnya duit RM 50 ringgit itu sudah tidak mempunyai nilai ekoran keadaan ekonomi Negara pada ketika ini?


Jika video itu hanya mahu dijadikan sebagai bahan kempen politik sesetengah pihak, nampak sangat la yang diorang ni sudah terlalu ketandusan modal untuk memburukkan Kerajaan.


Memang tidak dinafikan, nilai RM 50 ringgit itu tidak mampu memberikan kemewahan kepada sesiapa. Nak beli barang keperluan dengan duit RM 50 ringgit tu pun mungkin tak seberapa.


Tapi setidak - tidaknya RM 50 ringgit itu masih bernilai dan tetap berharga bagi mereka yang tahu mensyukuri nikmat yang diberikan tuhan kepada mereka. Bukan semua orang di Malaysia ni kaya.


Kalau difikirkan secara logik, jika betul pun nilai RM 50 ringgit itu sudah tidak lagi berharga, tak pernah pulak kita nampak orang derma duit RM 50 ringgit tu ke dalam tabung masjid setiap hari Jumaat atau disedekahkan kepada pakcik jual tisu kat kedai mamak!!!

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping