Khamis, Mac 29, 2018

Kalau sebelum ini, puak Pakatan Haprak tu sering kali tampil dengan lagak sombong dan angkuh menyatakan bahawa mereka yakin dapat menawan Putrajaya dalam PRU yang akan datang.


Malah mereka juga secara terbuka menuduh kononnya Kerajaan Barisan Nasional sedang berada dalam ketakutan kehilangan kuasa selepas Pilihan Raya Umum ke 14 itu pada ketika ini.


Tapi realitinya, tindakan yang mereka lakukan menunjukkan bahawa mereka sendiri berada dalam ketakutan apabila terpaksa memomokkan rakyat dengan isu - isu basi yang tidak mendatangkan faedah.


Jika semalam, puak Pakatan Haprak tu sekali lagi tampil membuat perhimpunan haram membantah perlaksanaan persempadanan semula kawasan Pilihan Raya yang telah diluluskan di Parlimen.


Jelas, perhimpunan itu diadakan bagi menutup ketakutan dikalangan mereka dengan tuduhan kononnya Barisan Nasional sedang menyusun strategi untuk mengekalkan kuasa di Putrajaya.


Bahkan mereka membuat tuduhan kononnya perlaksanaan persempadanan semula itu tidak memenuhi kehendak Parlimen dan disifatkan sebagai satu langkah yang tidak demokratik.


Padahal, dalam peruntukan Perlembagaan, perlaksanaan persempadanan semula itu dibenarkan dan kali terakhir ianya dilakukan adalah pada tahun 2003. Kemudian ianya ditangguhkan pada tahun 2011.


Apa yang pasti, keyakinan yang dilaung - laungkan oleh puak Pakatan Haprak tu hanya sekadar omongan kosong semata - mata. Sebaliknya, mereka sedang menutup kemaluan dan ketakutan mereka dengan membuat tuduhan yang bukan - bukan terhadap orang lain!!!
Categories:

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping