Isnin, Mac 26, 2018

Baru beberapa hari lepas, nama bekas Pengerusi Bersih, Maria Chin disebut - sebut akan menjadi calon Pilihan Raya Umum mewakili PKR dalam satu majlis sidang media yang diadakan di Kuala Lumpur.


Tak sampai beberapa hari kemudian, terdengar pula khabar angin dikalangan penyokong Pakatan Haprak yang mendakwa kononnya Maria bakal menjadi 'Kucing PKR' untuk bertanding di Parlimen Pandan. Betul ke?


Secara umumnya, kerusi Parlimen Pandan pada ketika ini kosong berikutan penyandangnya, Rafizi Ramli disabitkan dengan kesalahan membuat fitnah terhadap Pengerusi NFCorp.


Malah, Pakar Strategi PKR itu juga pada ketika ini sedang berhadapan dengan pelbagai kes saman fitnah yang difailkan terhadap dirinya sedang dan akan dibawa ke mahkamah dalam masa terdekat.


Maka timbul spekulasi dikalangan ahli serta penyokong Pakatan Haprak mengenai kedudukan Si Maria Chin dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang dan Parlimen Pandan menjadi sebutan.


Bagi sesetengah pihak, perkara itu tidak mustahil memandangkan perpecahan dalam PKR pada ketika ini semakin ketara. Maka sudah pasti kem Wan Azizah mahu mengekalkan kuasa mereka di Pandan.


Setidak - tidaknya dengan meletakkan calon 'Wild Card' seperti Si Maria Chin, kartel Azmin tidak mampu untuk menguasai kawasan tersebut dan seterusnya mengukuhkan kedudukan dia pada ketika ini.


Pokok pangkalnya, menurut kenyataan yang dibuat oleh sumber dalaman parti itu, Maria hanya dipergunakan oleh pihak tertentu bagi menjaga kepentingan anak beranak Wan Azizah semata - mata. Bukannya dia bertanding untuk jaga kebajikan rakyat!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping