Selasa, Mac 27, 2018

Kalau bab bercakap guna air liur tanpa merujuk kepada realiti dan juga keadaan sebenar, suruh budak sekolah tadika pun pandai. Tak payah susah - susah nak jadi Perdana Menteri selama 22 tahun.


Realitinya, puak Pakatan Haprak tu memang tidak mempunyai sebarang modal untuk menarik sokongan dari pengundi. Maka mereka terpaksa menipu walaupun dalam janji Manifesyo mereka.


Perkara itu diakui sendiri oleh Tun Mahathir yang menyifatkan puak Pakatan Haprak tu tidak mampu untuk menunaikan janji Populis yang ditaburkan oleh sesetengah pemimpin mereka.


Bekas Perdana Menteri itu membuat dakwaan, kepemimpinan Pakatan tidak terikat kepada kenyataan dan janji dibuat pemimpin tertentu jika mendapati ia di luar kemampuan kewangan.

"Kita sedar, bahawa sebelum kita menyiapkan manifesto, ramai juga daripada pemimpin-pemimpin pakatan harapan yang membuat kenyataan tertentu (berhubung janji kepada rakyat).

"Kita tidak terikat dengan kenyataan dibuat itu, jika dapati tidak dapat dilaksanakan apabila menerajui kerajaan," katanya selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Presiden PH di Galeri Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Menara Yayasan Selangor, di sini hari ini.

Tapi, kenyataan yang dibuat oleh Tun Mahathir itu bukan la satu perkara yang baru bagi rakyat Malaysia sebab sebelum ini pun, puak Pakatan Haprak tu sendiri pernah mengaku bahawa Manifesto itu Bukan Janji. Ianya hanya sekadar 'Gula - Gula' untuk menipu rakyat!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping