Isnin, April 30, 2018

Memang istimewa sungguh sesiapa yang masuk menjadi ahli DAPigs ni. Walaupun ada kes di mahkamah sama ada di peringkat pertuduhan atau perbicaraan, mereka tetap ‘lepas’ sebagai calon.


Jika sebelum ini, DAPigs sering mendakwa kononnya parti mereka sebuah parti yang mempunyai maruah dan moral yang tinggi jika mahu dibandingkan dengan parti lain dalam Malaysia.


Malah pucuk pimpinan parti itu pernah dengan rasa bongkar mendesak dan mencabar mereka yang didapati sedang berhadapan kes siasatan dimahkamah untuk bercuti serta melepaskan jawatan.


Dari satu sudut, tindakan itu hanya dilakukan untuk menunjukkan kepada rakyat kononnya pemimpin - pemimpin DAPigs ni semuanya 'Suci' dan tidak pernah melakukan sebarang dosa.


Tapi, apabila perkara seperti itu berlaku pada batang hidung mereka sendiri, banyak pulak alasan yang diberikan oleh puak - puak DAPigs ni untuk melepaskan diri mereka dari dipersalahkan.


Antara alasan yang biasa digunakan ialah, 'Semua itu konspirasi Kerajaan', 'Ada pihak sengaja memburukkan imej DAP', 'Kerajaan Zalim menyalahgunakan sistem perundangan dan macam - macam lagi.


Sedangkan semua yang berlaku itu adalah kesalahan yang mereka lakukan sendiri. Tak sapa suruh Si Lim Guan Eng tu beli rumah Terlajak Murah dari orang yang dapat kontrak Rejim pemerintahannya.


Takde siapa pun yang suruh calon DAPigs bagi Parlimen Bentong, Si Wong Tack tu membuat ugutan nak membakar kilang Lynas sehingga menyebabkan dia disaman dimahkamah.


Namun, semua itu tidak pula diceritakan kepada rakyat secara terbuka. Sebaliknya, puak DAPigs tu terus cuba untuk membohongi rakyat secara terang - terangan. Sedangkan rakyat tidak la sebodoh seperti mana yang mereka sangkakan!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping