Khamis, Mei 31, 2018


Tak hairanlah kenapa pada ketika ini pelabur - pelabur asing pun takut nak membuat pelaburan mereka di Malaysia kerana watak dan karektor pemimpin Rejim ini tak ubah seperti Badut.


Mana tidaknya. Pengumuman berkaitan dengan tabung yang kononnya nak selamatkan hutang Negara itu hari ini hanya menjadi bahan lawak jenaka dilaman media sosial semata - mata.


Bagi sesetengah pihak, Rejim Pakatan Haprak tu kononnya nak tunjuk yang mereka sedang berada dalam keadaan yang sangat kritikal sehingga terpaksa mewujudkan tabung berkenaan.


Menurut logik pencacai Rejim Pakatan Haprak tu, tabung tersebut hanya diwujudkan bagi mereka yang mahu memberikan sumbangan. Ianya bukan paksaan atau dijadikan perkara wajib.


Tapi yang kelakarnya, tanpa segan silu juga, Rejim Pakatan Haprak tu kata diorang nak belanja sebanyak RM 40 juta hanya semata - mata untuk menyiarkan perlawasan bolasepak World Cup secara percuma.


Malah, tambah menghiburkan ialah apabila mereka umum nak bayar pampasan sebanyak RM 500 juta kerana mahu membatalkan projek High Speed Rail dalam keadaan hutang Negara yang kritikal.


Kalau diorang dah tau keadaan hutang Negara pada ketika ini sedang kronik, apa kejadahnya diorang masih nak sibuk bayar tayang percuma World Cup dan bayar pampasan kepada Negara luar?


Kalau setakat nak bayar hutang Negara ni, padan kutip derma dari anak beranak PM ke - 7 dan kroni - kroni dia je. Kot selama hari ini pun, dah beratus - ratus billion diorang rembat duit rakyat dan menjadikan ianya sebahagian dari kekayaan peribadi mereka sendiri!!!
Categories:

6 ulasan:

  1. Tabung derma ini bukan saja jadi bahan lawak netizen tapi zootizen pun boleh ketawa terbahak bahak.. he he
    Nak tunjuk kera jaan berjimat tapi terkantoi membazir sana sini. Dah nasib rakyat Malaysia dapat pemimpin low class.

    BalasPadam
  2. blh tak anak madey jd org melayu kedua terkaya dmsia jika bapak dia bkn PM..bertuahla hidup bapak PM anak MB

    BalasPadam
  3. Idea tabung ni setaraf ajk surau jer tapi sebenarnya nak mengesahkan baliknya duit yg diparking di amerika latin dll termasuk dalam 488 syarikat tu..lepas diumumkan projek kununnya membalas jasa penderma.

    BalasPadam
  4. "How Stupidity Became a Virtue in the Land of the Free"

    to macai melanun judiforex..sila HADAM...

    kekekekeek

    BalasPadam
  5. Tolong sebarkan minta suma blogers cybertroopers BN minta LGE masukkan jumlah hutang negara 1trilion dlm website rasmi bank negara malaysia segera jika benar itu angka hutang negara.. jgn nak menipu rakyat bila manifesto tak mmpu nak buat



    BalasPadam
  6. Pakatan Harapan only good at talking, creating havoc and blaming everyone but themselves. Let them donate, it's their money.
    Since they took over the exchange rate to USD has lost ground. Thanks again to mahathir and his crony daim to screw with our currency.

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping