Khamis, Mac 22, 2018

Ahli Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Roslan Shahir Mohd Shahir berkata arahan berpindah kawasan itu merupakan pergolakan dalaman antara team Ean Yong, Setiausaha DAPigs Selangor dengan Tony Pua, Pengerusi DAPigs Selangor.

“Bukan rahsia lagi Tony Pua Pengerusi DAP Selangor sedang merancang mengukuhkan kedudukannya di Selangor. Pimpinan lulusan Barat yang kononnya lebih liberal dan progresif bersekutu di bawah sayapnya.

“Yang lain tetutama beraliran pengajian Mandarin dan pimpinan akar umbi seperti EXCO Ean Yong dan Ronnie Liu dianggap seterunya.

“Begitu juga mereka yang dalam kelompok EXCO Teng Chang Khim juga dilihat sebagai ancamam buatnya,”katanya dalam Facebook.

Roslan yang juga Pengarah Pilihan Raya PAS Selangor turut bertanya, adakah arahan berpindah kawasan itu sebagai isyarat cubaan mahu mengorbankan kedua-dua tokoh DAP itu.

“Walaupun Kuala Kubu Bharu dan Sg Pelek kedua-duanya kerusi dimenangi DAP sejak 2013 tetapi kedua- dua kerusi ini kategori kelabu iaitu paling goyang buat DAP.

“Adakah langkah ini untuk menyelamatkan kedua kerusi itu atau untuk mengorbankan kedua tokoh “lawan” Tony?,” soalnya.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

SH mohon maaf kerana terpaksa me'moderate'kan ruangan komen ini kerana ada komen datang dari sumber yang tidak dapat dikenal pasti.

Komen la banyak mana yang korang nak komen. Bagi la pandangan korang mengenai isu yang dibangkitkan. Insya Allah SH akan approve semuanya. KECUALI yang jelas melanggar Akta SKMM.

Sekian, terima kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping