Fuh! Ini satu lagi berita menarik yang tidak akan kita jumpa dalam mana - mana surat khabar. Dengar kata, dalam Parti Angguk Saja ni ada pemimpin yang Pro DAPigs.
Kalau masa dulu, Semut biasa dengar ada geng Pro Ulama dan Pro-Profesional je. Selepas Semut tinggalkan PAS, Pro-Profesional tu dah jadi Pro-Edrogan atau Pro-Anwar.
Tak sangka pulak la dalam parti yang memperjuangkan Islam ni dah ada pulak geng - geng yang Pro kepada parti Chauvinis DAPigs tu.
Dulu, bukan main lagi. Puak - puak PAS ni memang jijik dengan puak - puak DAPigs ni. Bagi diorang, geng - geng DAPigs ni makan babi.
Itu kata diorang la. Semut masa tu pun main percaya je apa yang diorang cakap. Tapi sekarang ni, dah terbalik la pulak. Geng - geng DAPigs tu la kawan baik diorang.
Sekarang ni, sampai ada yang sanggup mati demi mempertahankan 'tengkolok' pemimpin DAPigs ni jadahnya pulak?
Jadi tak heran la kalau pengikut - pengikut serta pemimpin - pemimpin Parti Angguk Saja ni pun sanggup jadi Keldai tunggangan DAPigs. Sebab ada orang yang Pro kepada mereka rupanya.
Dari khabar angin yang Semut dengar jugak, salah seorang pemimpin yang kuat menyokong DAPigs ni ialah calon Timbalan Presiden PAS dalam Mukhtamar yang akan datang?
Siapa dia lah agaknya ye? Apa yang membuatkan dia beria - ia sangat menyokong DAPigs ni? Itu yang Semut nak tahu dan pastinya semua orang pun tertanya - tanya jugak, ye tak?
Tapi, kalau betul la khabar angin yang Semut dengar ni dan dia menang dalam pemilihan PAs yang akan datang, alamat punah ranah la perjuangan PAS lepas ni.
Tak de la dah perjuangan Islam dengan agenda Negara Islam serta Hukum Hudud diorang lagi. Nak dengar ceramah agama, lagi la. Lansung tak de dah rasanya. Itu pun diorang nak bangga jugak ke kata diorang pejuang Islam? Ceit!!! Pigidah!!!


maunya tak dibagi harta, janji ikut cakap aku.
BalasPadamSiapa lagi kalau bukan mat sabu yang hari ini sudah jilat jubur anwar. ingat apa mat sabu cakap... anwar al...ju...bu...ri...cakap tak serupa bikin. semua orang tahu sahabat baik mat sabu adalah lim guan eng.
BalasPadamseronok kali ini muktamar pas. mat sabu bakal timbalan presiden pas dan tak lama lagi akan jadi timbalan perdana menteri ke 2. kah..kah.kah..
kaizer