Khamis, Disember 31, 2015

"Boleh saman saya dan saya tetap bersedia”. Demikian kata Pengarah Pusat Penyelidikan PAS Pusat, Dr Mohd Zuhdi Marzuki dalam satu kenyataan yang disiarkan laman media hari ini.

Ianya sebagai respon terhadap syor DAPSY kepada pucuk pimpinan DAPigs agar mengambil tindakan undang - undang terhadap dakwaan yang telah dikemukakan sebelum ini. 

Mohd Zuhdi sebelum ini didakwa telah menerbitkan sebuah kenyataan media  yang bukan sahaja tidak betul malah bersifat fitnah dan tohmah yang dianggap 'luar biasa' terhadap DAPigs.

Ianya berkaitan dengan Dana Kewangan yang diterima serta beberapa lagi hubung kait DAPigs dengan Rejim Zionist itu seperti yang telah didedahkan oleh Bekas Pegawai Khas Guan Eng.

AJK PAS Pusat itu juga mengalu - alukan saman yang dikatakan akan dibuat tersebut kerana cabaran untuk menyaman telah pun dibuat oleh Bekas Pegawai Khas tersebut sejak empat tahun lalu.

Jelasnya, Mohamed Razali telah mencabar pimpinan DAPigs khususnya Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi kerana pendedahan yang dibuat oleh Razali itu bukan sekadar berkaitan dengan Israel sahaja
“Jadi apabila saya dengan DAPSY nak saman, itu saya alu-alukan dan saya minta supaya saman juga Razali kerana kalau betullah apa yang dia dakwa itu salah, maka tidak ada cara lain melainkan di mahkamah.
“Saya bangkitkan perkara ini semula kerana perkara empat tahun lalu itu tidak diberi perhatian dan apabila timbul isu atlet Israel tak dibenarkan masuk, maka perlu diketengahkan semulak apa yang dikatakan Razali itu,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Mohd Zuhdi juga menegaskan bahawa Mohamed Razali sebelum ini mendakwa, pakar risikan Israel terlibat dalam melatih G17 atau kumpulan 17 pakar strategi DAP yang diketuai Tony Pua.

Selain itu, bekas pembantu khas kepada Ketua Menteri Pulau Pinang itu juga turut mendakwa Guan Eng sering berulang alik ke Singapura untuk bertemu dengan wakil dari Kedutaan Israel.

Malah, DAPigs didakwa ditawarkan dana sebanyak AS$300 juta (RM1.2 bilion) pada Pilihan Raya Umum ke-13 lalu oleh Israel dan sebuah pangkalan tentera Israel baru akan dibina di Port Dickson sebagai balasan, jika DAPigs berjaya menawan Putrajaya.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping