Jumaat, Disember 04, 2015

Memang 'IKHLAS' sangat la PKR ni menyokong puak - puak PAS tu. Sampai tahap PAS tu hanya dijadikan seperti 'Perempuan Simpanan' yang boleh dipakai buang bila - bila masa.

Itulah sifat sebenar puak - puak PKR ni. Diorang bukan sahaja mengamalkan Politik Retorik dan sering kali memaparkan sikap Hipokrit mereka yang tegar secara terang - terangan.

Tapi puak - puak PKR ni juga turut mempamerkan sifat MUNAFIK mereka yang cukup tebal terhadap rakan sekutu mereka PAS secara terbuka demi untuk menjaga kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri.

Perkara itu dapat dilihat dengan jelas apabila PKR sering kali mengkritik PAS yang tetap berdiri teguh mahu melaksanakan Hukum Hudud di Kelantan sehingga perkara itu menjadi bahan sindiran dikalangan mereka.

Dan yang terbaru, status yang dimuat naikkan oleh Si Saifuddin Nasution didalam laman Facebook milik dia jelas memperlihatkan bekas Setiausaha Agung PKR itu menyindir Hadi Awang.
Selain itu, Si Saifuddin tu juga turut menyindir dua orang Pesuruhjaya PAS Negeri yang sebelum ini mengeluarkan kenyataan dengan menegaskan bahawa mereka komited untuk bertanding dikawasan DAPigs dan PKR.
“Setakat yang saya ikuti ada dua Pesuruhjaya PAS negeri-Perak dan Johor-yang mengumumkan PAS akan bertanding 3 penjuru pada PRU 14 akan datang.
“Saya hurmati hak demokratik PAS sebagai sebuah PARTI POLITIK. (Namun) KeADILan, Amanah dan DAP komited dengan formula 1 lawan 1. Dan lawan kami ialah UMNO BN yang mahu kita tumbangkan,” katanya.
Jelas, perilaku yang ditonjolkan oleh Si Saifuddin itu membuktikan bahawa PKR bukannya benar - benar 'IKHLAS' nak bekerjasama dengan PAS. Tapi sebaliknya, diorang hanya nak mempergunakan PAS demi menjaga kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri!!!
Categories: , ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping