Ahad, Januari 03, 2016

"Gua dah penat tunggu ni. Bila lu orang nak saman???"
Esok? Lusa? Minggu depan? Bulan depan? Atau perlu kita tunggu sampai tahun depan baru puak - puak DAPigs tu nak ambik tindakan terhadap pendedahan yang telah dibuat sebelum ini?

Jika sebelum ini, bukan main lagi Si Apek Kit Siang tu kata yang pihaknya akan mengambil tindakan undang - undang terhadap mana - mana pihak yang mendedahkan hubungan parti itu dengan Israel.

Dalam perkembangan yang sama, kenyataan berbaur ugutan yang dibuat oleh Si Apek Kit Siang tu sangat - sangat dialu - alukan oleh Pengarah Pusat Penyelidikan PAS secara terbuka.
SHAH ALAM - Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan Pas, Dr Mohd Zuhdi Marzuki menyatakan DAP berhak menyaman sesiapa sahaja yang mereka mahu.

Namun begitu, beliau enggan mengulas lanjut mengenai kenyataan Penasihat DAP, Lim Kit Siang bahawa DAP akan menyaman seorang ahli politik yang mendakwa parti itu ditawarkan RM1.2 bilion sebagai pertukaran dengan sebuah pangkalan tentera laut Israel di Port Dickson.


“Saya tiada komen tambahan. DAP ada hak untuk saman sesiapa sahaja,” katanya ringkas ketika dihubungi, semalam.
Tapi, adakah DAPigs hanya akan ambik tindakan terhadap pemimpin PAS itu sahaja? Bagaimana pula dengan bekas pegawai khas kepada Si Tokong DAPigs tu? Adakah dia juga akan dikenakan tindakan?

Barang perlu diingatkan bahawa pendedahan mengenai hubungan rapat diantara DAPigs dan Rejim Zionist tu pernah didedahkan oleh bekas pegawai khas Si Tokong DAPigs tu sendiri.
"Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

"Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.


"Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya. Benda ni antara projek Isreal-Singapura dan DAP." - seterusnya...
Nah! Persoalannya sekarang, adakah puak - puak DAPigs tu hanya akan ambik tindakan terhadap pemimpin PAS kerana dendam kesumat terhadap parti itu semata - mata? ATAU, adakah mereka benar - benar berani nak ambik tindakan bagi menyelamatkan 'Buah Kerandut' mereka sendiri!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping