Jumaat, Januari 15, 2016

Ini yang Si Menteri Besar Cap Ayam tu kata PAS dengan DAPigs bekerjasama secara Profesional di Selangor? Nampak sangat la Si Menteri Besar Cap Ayam tu kuat mengigau dalam jaga.

Bila selama ini orang kata PAS dan DAPigs tu takkan bekerjasama dalam sebarang hubungan Politik, Si Menteri Besar Cap Ayam tu cuba nak menafikannya secara terang - terangan.

Hakikatnya, perbalahan terbuka diantara PAS dengan puak - puak DAPigs tu kini sudah menjadi satu "Rahsia Umum". Jadi, tak payah la Si Menteri Besar Cap Ayam tu cuba nak MENIPU diri dia sendiri.

Hari ini, PAS sekali lagi menegaskan bahawa mereka bersedia untuk bekerjasama dengan parti lain menjelang Pilihan Raya Umum yang akan datang. Asalkan parti itu bukan dengan DAPigs.

Kata Dr. Muhd Zuhdi, tindakan itu diambil memandangkan keadaan sekarang membuatkan PAS dilihat bersendirian dan tersingkir dari pembentukan Pakatan Haprak tu sebelum ini.
SHAH ALAM: Jika PAS memenangi semua kerusi yang ditandinginya di Selangor pada Pilihan Raya Umum ke -14 (PRU14), parti itu mungkin akan bergabung dengan pihak lain bagi membolehkan mereka kekal memerintah kerajaan negeri itu.

Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan PAS Dr Zuhdi Marzuki berkata, PAS sedar partinya tidak mampu memerintah Selangor secara bersendirian dan terpaksa membuka pintu gabungan untuk tujuan itu.

Bagaimanapun, Zuhdi berpandangan PAS ketika itu hampir mustahil untuk mengadakan gabungan dengan Pakatan Harapan, yang dibarisi PKR, DAP dan juga Parti Amanah Negara (PAN).

“Jika PAS menang pun PAS mungkin tak akan dapat bina kerajaan yang stabil kecuali seperti Kelantan yang kita menang dengan jumlah besar. Kalau ada gabungan ataupun blok yang berjaya membentuk kerajaan dia masih memerlukan sokongan kepada blok lain.

“Selepas pilihan raya kita akan tengok keadaan tapi PAS akan tetap dengan dasar kitalah. Kalau kita diminta untuk membentuk gabungan dengan mana-mana pihak, siapa yang boleh bertoleransi dengan dasar PAS. Dengan Pakatan Harapan hampir tak pasti.


“Jadi kita sedang menuju ke arah kematangan politik yang kita sebut sebagai ‘post electoral colition’ (iaitu) gabungan selepas pilihan raya,” katanya dalam satu wawancara bersama Antarapos.
Dr. Zuhdi sebelum ini pernah menggegarkan 'Buah Kerandut' puak - puak DAPigs tu dengan mendedahkan kembali Dana Kewangan yang didakwa diterima oleh parti itu dari pihak Yahudi Zionist.

Maka tak mustahil sekiranya kenyataan yang dibuat hari ini juga bakal menggemparkan puak - puak DAPigs tu dan membuatkan parti itu semakin "Panas Punggung" dengan PAS. Ianya akan menghangatkan lagi perbalahan diantara PAS dan DAPigs di Selangor!!!
Categories: , ,

2 ulasan:

  1. Asalkan jangan bergabung dengan DAP dan parti balaci mereka PAN dan PKR

    BalasPadam
  2. Cayalah istana

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping