Isnin, Mac 07, 2016

Dalam keghairahan puak - puak PakaTUN tu menyebarkan dakyah kononnya deklarasi yang ditandatangani sebelum ini dibuat untuk rakyat, namun tidak semua yang menerimanya dengan tangan terbuka.

Malah lebih mengejutkan ialah apabila ada dikalangan ahli serta pemimpin Pakatan Haprak tu sendiri tampil mempertikaikan tindakan sesetengah pemimpin mereka yang mudah dipermainkan oleh Tun.

Seorang Ahli Parlimen DAPigs mempertikaikan kerjasama yang diwujudkan sambil menyifatkan deklarasi yang ditandatangani berkenaan adalah 'dokumen yang tergesa-gesa' dan tidak jelas.

Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago berkata deklarasi yang ditandatangani sekumpulan ahli-ahli politik dan aktivis itu sebelum ini tidak jelas menggariskan mengenai aspirasi rakyat.

Bahkan dia juga tetap melabelkan Tun Mahathir sebagai orang yang menurutnya telah "menghancurkan ekonomi negara dan mentadbir Malaysia melalui cara autokratik".
"Saya bersetuju bahawa Najib mesti berundur demi masa depan negara. Tetapi dalam usaha ini, kita tidak harus lupa bahawa Dr Mahathir adalah punca kepada masalah yang menjejaskan setiap rakyat Malaysia hari ini.
"Kita tidak boleh menafikan bahawa selama 22 tahun berkuasa beliau menggunakan undang-undang zalim kepada penentang dan pengkritiknya. Dr Mahathir memperkenalkan politik wang dalam Umno, mencabul badan kehakiman yang bebas dan menghalang kebebasan media," kata Santiago.
Jumaat lalu, Tun Mahathir bersama-sama dengan pemimpin pembangkang termasuk Ketua Parlimen DAPigs, Lim Kit Siang menandatangani deklarasi untuk menjatuhkan Najib selaku Perdana Menteri.

Kesimpulannya, DAPigs sehingga hari ini masih lagi belum dapat melupakan dosa yang telah dilakukan oleh Tun Mahathir sepanjang beliau menjadi Perdana Menteri Malaysia selama 22 tahun.

Pokok pangkalnya, DAPigs dilihat hanya sekadar mempergunakan Tun demi mencapai hasrat dan matlamat serta memenuhi agenda subversif mereka yang terdesak untuk merampas kuasa pemerintahan Negara dari Barisan Nasional!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping