Rabu, Mei 11, 2016

“Pada 11 Mei nanti, genaplah UMNO 70 tahun. (Tempoh hayat) 70 tahun bagi sesebuah parti politik agak panjang sebenarnya.

“Dan kita telah lihat di negara-negara lain, parti-parti politik yang hampir sama masa ditubuhkan dengan UMNO, kebanyakannya sudah berkubur. Kalaupun mereka pernah menjalankan pemerintahan, mereka telahpun kehilangan kuasa sekarang ini.

“Ini bermakna, UMNO sebenarnya sebuah parti bernasib baik. Saya yakin, sikit-sebanyak kerana doa orang tua-tua dulu, doa ibubapa kita dulu yang dalam UMNO;

“Yang menyebabkan UMNO menjadi salah satu parti InsyaAllah, yang diberkati oleh Allah SWT kerana perjuangan yang suci – menegakkan ugama, bangsa, tanahair; dan mengambil kira semua kepentingan kaum di negara kita.

“Saya berpendapat, bersempena dengan hari tertubuhnya UMNO 70 tahun yang lalu, elok kita ahli-ahli UMNO semua peringkat pemimpin - atas, bawah; bermuhasabah, menilai kembali apakah sumbangan kita kepada parti keramat ini.

“Dan kita kena lihat, buat ‘assessment’, penilaian; kedudukan parti kita dikalangan masyarakat berbilang bangsa. Yang penting penilaian itu ialah untuk kita memperkukuhkan lagi UMNO dan memastikan supaya UMNO boleh diterima oleh semua lapisan masyarakat.

“Kalau UMNO tidak boleh diterima oleh majoriti lapisan masyarakat, maka UMNO akan menjadi parti-parti politik yang sama (tarikh penubuhan) dengannya di negara-negara lain, yang telahpun berkubur.

“Saya ada menyuarakan dalam mesyuarat Biro Politik (UMNO Malaysia) supaya sempena dengan ulangtahun UMNO ke-70 ini, kita adakan forum, seminar dengan memanggil pihak cendekiawan, cerdik-pandai membincangkan hala tuju parti. Dalam kedudukan kita sekarang ini untuk kita menentukan hala tuju untuk masa depan.

“Yang penting sekarang ini, mengambil kira keadaan, suasana semasa; ahli-ahli UMNO wajib bersatu-padu menyokong kepimpinan YAB Presiden parti, Dato’ Sri Najib Tun Razak.

“Kita harus ingat, parti akan jatuh jika pemimpin utama iaitu Presiden, dijatuhkan. Itu sebab dalam berpolitik ini, untuk jatuhkan sesebuah parti itu kita kena serang ketua parti. Ketua parti, Presiden diserang dulu – dimalukan dan sebagainya, hilangkan kredibiltinya; maka parti itu akan berkubur.

“Ini jugalah yang dihadapi oleh Perdana Menteri Dato’ Sri Najib Tun Razak. Beliau diserang bertubi-tubi dengan harapan supaya parti UMNO juga hancur.

“Oleh sebab itu, ketepikan segala perbezaan dan salah-faham sesama kita dalam UMNO. Yang penting ialah kita menyemarakkan lagi semangat UMNO dan berjuang untuk bangsa, ugama dan tanahair;

“Bersatu-padu menyokong kepimpinan Dato’ Sri Najib Tun Razak supaya UMNO akan terus dapat kepercayaan rakyat untuk menjalankan pentadbiran negara kita pada masa akan datang”

YAB Dato' Sri DiRaja Haji Adnan Bin Haji Yaakob
Menteri Besar Pahang merangkap 
Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Pahang
Categories:

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping