Rabu, Julai 13, 2016

Heh! Hebat anak Si Ketua Penipu ni berlakon watak 'Suci' dan 'Polos' sehingga mampu membuatkan semua orang 'Terkesima' mendengar ucapan atau kenyataan yang dikeluarkan selama ini.

Tak heran la macam mana Si Nurul Izzah ni boleh menang Pilihan Raya Umum yang lalu walaupun pada ketika itu dia menggunakan taktik Kotor dengan menabur fitnah terhadap calon Barisan.

Rupanya, Si Nurul Izzah ni mempunyai perwatakan 'Dwi-Wajah' yang cukup tersembunyi dan tidak dapat kita lihat dengan mata kasar. Tapi sejak kebelakangan ini ianya cukup menonjol.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan semalam, Puteri Reformasi itu mendakwa kenyataan Menteri Komunikasi dan Multi Media berhubung pendedahan Sarawak Report sebelum ini adalah tidak wajar.

Sebaliknya, pendedahan yang dibuat oleh laman portal yang sarat dengan penyelewengan itu perlu dianggap sebagai satu 'Jasa Kepada Rakyat' supaya tidak ditipu oleh pihak Kerajaan.
“Apabila maklumat sebenarnya didedah, maka kemungkinan besar pendedahan Sarawak Report bukan pengkhianatan tetapi berjasa memastikan rakyat tidak ditipu lagi,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.
IRONIKnya, perkara yang sama tidak pula dirujuk oleh Si Nurul Izzah tu terhadap kes yang melibatkan Ketua Menteri Pulau Pinang sebelum ini. Kenapa dia tak anggap ianya sebagai satu JASA kepada rakyat?

Jika sebelum ini, sewaktu Si Ketua Menteri Pulau Pinang itu ditahan oleh pihak SPRM diatas tuduhan terlibat dengan rasuah, Si Nurul Izzah tu mendakwa ianya satu Pengkhianatan.

Menurut kata anak kepada Si Ketua Penipu tu, dia mendakwa pihak Kerajaan telah mengkhianati sistem Undang - Undang Negara dengan mendakwa Ketua Menteri Pulau Pinang itu.

Padahal, pendakwaan itu bukannya dilakukan oleh pihak Kerajaan. Sebaliknya, perkara itu cuba disembunyikan oleh Si Ketua Menteri Pulau Pinang itu sendiri dari pengetahuan rakyat.

Si Guan Eng tu sendiri yang membuat keputusan untuk membeli rumah banglow mewah 'Terlajak Murah' itu dari seorang peniaga yang mempunyai kepentingan dalam Rejim DAPigs pimpinannya.

Bukan Kerajaan Barisan Nasional yang paksa Si Guan Eng tu beli rumah tersebut. Dan bukan juga pihak SPRM yang suruh peniaga tu menjual rumahnya dengan harga yang murah.

Sepatutnya, Si Nurul Izzah tu perlu menganggap pendakwaan yang dibuat oleh pihak SPRM berhubung isu pembelian rumah banglow mewah 'Terlajak Murah' Guan Eng tu sebagai satu JASA kepada rakyat supaya tidak tertipu dengan lakonan watak 'Suci' DAPigs!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping