Ahad, Oktober 16, 2016

Kalau orang Melayu, ada pepatah yang berbunyi, "Biduk Lalu Kiambang Bertaut". Hakikatnya, hubungan kerjasama diantara DAPigs dengan PAS hanya sekadar 'Retorik Politik' yang dilakukan untuk menipu masyarakat Cina di Malaysia.

Secara dasarnya, DAPigs mahu masyarakat Cina melihat yang mereka sedang menentang dasar perjuangan PAS yang didakwa cuba nak meng-Islam-kan semua orang Cina seperti mana yang pernah gambarkan selama hari ini.

Tetapi realitinya, tindakan DAPigs yang menjadikan PAS sebagai 'Punching Bag' serta melabelkan parti itu sebagai 'Musuh Utama' mereka hanya menyerlahkan lagi sifat Hipokrit dikalangan pemimpin parti DAPigs itu sendiri.

Perkara itu dapat dilihat dengan jelas apabila DAPigs masih lagi meneruskan kerjasama bersama PAS di Selangor sehingga ke hari ini dan masih enggan memutuskan sebarang hubungan Politik dengan parti itu secara terbuka.

Sebaliknya, DAPigs hanya memberikan pelbagai alasan yang bertaraf Longkang semata - mata kepada rakyat, terutama dikalangan masyarakat Cina bagi mengaburi mata mereka dari melihat agenda sebenar yang sedang dimainkan.

Namun, taktik Politik Longkang yang dimainkan oleh DAPigs itu dapat dilihat dengan jelas oleh Presiden MCA yang mendakwa bahawa pemimpin parti itu tidak jujur dengan rakyat kerana masih lagi bersama dengan PAS sehingga ke hari ini.
“Mereka ada 38 ahli Parlimen tetapi apa yang mereka lakukan sehingga kini? Apa kemajuan yang dibawa kepada kaum Cina? Kita tak nampak melainkan ia hanya untuk kepentingan mereka. Ketika ini juga, DAP kata hubungan mereka dengan PAS sudah putus tetapi berlaku sebaliknya di Selangor. Mereka membentuk kerajaan bersama. Apa semua ini? Adakah ini suatu yang jujur?” katanya.
Walaupun DAPigs kata bahawa mereka sudah memutuskan hubungan dengan PAS, tetapi kenapa sehingga ke hari ini mereka masih lagi boleh meneruskan bekerjasama dengan parti itu didalam pentadbiran Rejim Pakatan di Selangor?

Apa yang pasti, tindakan yang dilakukan oleh DAPigs itu bukan sahaja boleh dianggap sebagai satu tindakan untuk mengkaburi mata rakyat. Malah mereka juga boleh dianggap cuba memper-BODOH-kan mentaliti orang Cina secara terang - terangan. Bagi DAPigs, nak Kencing orang Cina ni lagi mudah dari nak menipu orang Melayu!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping