Ahad, Februari 19, 2017

Mungkin tajuk kali ini agak panjang sikit. Tapi persoalan yang tertera diatas jelas merupakan satu tanda tanya yang sering kali diajukan kepada pemimpin Pakatan Haprak tu selama ini.

Jika sebelum ini, Si Rafizi tu tampil mempersoalkan sumbangan yang telah diberikan oleh JASA sejak ianya ditubuhkan. Malah Si Rafizi itu juga turut mempertikaikan jasa mereka yang terlibat.

Hakikatnya, semua orang tau bahawa kewujudan JASA bukan sahaja ditugaskan untuk menyebarkan maklumat dan menjadi agen propaganda kepada Kerajaan Barisan Nasional semata - mata.

Sebaliknya, pegawai - pegawai JASA yang dilantik juga turut berfungsi untuk mengumpul isu dan maklumat dari rakyat diperingkat akar umbi untuk dikemukakan kepada pihak pentadbiran.

Bahkan, pegawai - pegawai yang dilantik JASA juga turut sama membawa permasalahan yang dihadapi rakyat setempat untuk diselesaikan oleh pihak agensi - agensi Kerajaan yang berkaitan.

Nak pulak dikawasan - kawasan yang diwakili oleh pemimpin dikalangan puak Pakatan Haprak tu. Kalau nak mengharapkan mereka yang pegang jawatan sebagai wakil rakyat, memang tak selesai la masalah mereka.

Namun persoalannya tetap sama. Apa pulak sumbangan yang diberikan oleh wakil rakyat dikalangan puak Pakatan Haprak tu kepada rakyat? Apa jasa mereka yang seramai 74 orang tu selama hari ini?

Apa yang jelas, pemimpin - pemimpin dikalangan puak Pakatan Haprak tu hanya sekadar menghabiskan dana rakyat dengan menyebarkan propaganda serta dakyah pembohongan kepada masyarakat.

Perkara itu dapat dilihat dengan jelas apabila ada dikalangan pemimpin - pemimpin Pakatan Haprak tu yang menghadapi tuduhan dan dijatuhkan hukuman kerana menabur fitnah terhadap Kerajaan Barisan Nasional.

Itu membuktikan bahawa pemimpin dikalangan puak Pakatan Haprak ni hanya sekadar pandai MENIPU dan menabur fitnah tak tentu arah sambil mereka menikmati habuan serta menghabiskan dana rakyat melalui elaun yang mereka terima selama hari ini!!!
Categories: ,

1 ulasan:

  1. Apa NASA sotong pada mereka yg tarik diri daripada caruman Tabung Haji...?

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping