Sabtu, Februari 18, 2017

Buat sekian kalinya, PKR tampil mengkhianati kesepakatan yang wujud dalam kerjasama diantara parti itu dengan PAS apabila sekali lagi mereka enggan memberi sokongan kepada PAS.

Jika sebelum ini, pemimpin kanan PKR seringkali tampil membuat dakwaan dan menyebarkan tuduhan terhadap PAS secara terbuka dengan melabelkan parti itu sebagai Pengkhianat.

Kali ini, PKR tanpa segan silu membuat keputusan untuk tidak turut serta dalam perhimpunan yang bakal dianjurkan oleh PAS bagi menyokong cadangan pindaan Akta RUU 355.

Tindakan pucuk pimpinan PKR itu sekaligus membuktikan bahawa parti itu secara dasarnya tidak memberi sokongan kepada PAS yang mahu membentangkan pindaan tersebut di Parlimen.

Menurut sumber, keputusan mengenai perkara tersebut telah diputuskan melalui mesyuarat Biro Politik PKR yang telah diadakan baru - baru ini tanpa memberikan sebarang alasan.
Jika sebelum ini, Presiden PKR, Wan Azizah sendiri dilihat teragak - agak mahu menyokong cadangan pindaan yang dibentangkan oleh Hadi Awang kerana takut dengan retaliasi dari DAPigs.

Namun dengan keputusan yang dibuat dalam mesyuarat Biro Politik PKR itu sekaligus membuktikan bahawa mereka tidak menyokong usaha PAS yang mahu memperkasakan hukum Syariah di Negeri Kelantan dan tetap tunduk kepada desakan DAPigs!!!
Categories: , ,

1 ulasan:

  1. Takut Dap marah kot. Sokong ke tak sokong PKR tetap sukar nak menang pru nanti. Banyak kelemahan parti klu dibanding dgn kelebihan.

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping