Isnin, Mac 20, 2017

Daripada sibuk nak mencuba untuk memujuk ahli - ahli PAS agar memberikan sokongan kepada DAPigs, adalah lebih baik jika Lim Kit Siang ni menjaga parti dia sendiri yang kini sedang berpecah.

Setiausaha PAS Negeri Selangor, usaha Punah-sihat DAPigs itu tidak akan berjaya memandangkan kesetiaan ahli - ahli PAS masih kukuh dan menyifatkan langkah itu hanya sia - sia.
“Lebih baik beliau (Kit Siang) memberi tumpuan kepada ahli DAP yang keluar meninggalkan DAP dari membuang masa memujuk ahli PAS,” Mohd. Khairuddin dipetik berkata.
ADUN PAS Paya Jaras itu juga membidas DAPigs yang dianggap sudah semakin terdesak memandangkan mereka sedar bahawa orang Melayu kini menolak gabungan pembangkang yang didominasi oleh DAPigs.

Malahan, katanya, masih ada dikalangan masyarakat Cina diperingkat akar umbi juga ada yang masih kekal menyokong PAS walaupun parti itu mengambil tindakan keluar dari Pakatan.
“Masyarakat Malaysia khususnya Melayu akan menolak mana-mana pakatan yang di dominasi oleh DAP seperti Pakatan Harapan. Ini realiti sebenar,” tegas beliau.
DAPigs kini berdepan krisis dalaman parti susulan tindakan keluar parti beberapa pemimpinnya di Melaka dan disusuli pula dengan ahli - ahli parti selang beberapa minggu selepas ini.

Kerjasama DAPigs dengan bekas musuhnya, Tun Dr. Mahathir Mohamad menyaksikan penolakan akar umbi terhadap keputusan pucuk pimpinan parti untuk meneruskan kerjasama politik.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping