Isnin, April 10, 2017

Semenjak pasca muktamar ke-61 PAS, Si Mahfuz Bean dah banyak kali dilihat mengkritik dan tidak sehaluan dengan kepimpinan parti. Malah dia juga sering hadir menyertai ceramah PAN

Tindakan itu menyebabkan Si Mahfuz Bean tu mula digelar ahli "Harum Manis" dalam PAS yang merujuk kepada sejenis buah mangga yang berwarna hijau di luarnya tetapi isi dalamnya oren.

Malah pada pertengahan Februari lalu, Naib Presiden PAS, Mohd Amar Nik Abdullah menyarankan supaya Si Mahfuz meninggalkan PAS kerana sering mengkritik serta menyerang parti.
“Seelok-eloknya dia yang keluar, daripada jadi macam sekarang ini, tidak tahu ke mana, duduk dalam PAS tapi serang PAS. Kritik PAS, baik dia isytihar keluar, buat apa duduk lama-lama dalam PAS,” kata Nik Amar.
Dan terbaru, Mahfuz juga turut membidas tindakan Presiden PAS yang mendiamkan diri mengenai penangguhan sesi perbahasan berkaitan dengan RUU 355 oleh Tan Sri Pandikar Amin Mulia Jumaat lalu.

Sementara itu, bagi Mursyidul Am PAS, Hashim Jasin pula menganggap Si Mahfuz Bean tu bukan lagi sebahagian daripada ahli parti kerana dia tidak diiktiraf oleh ahli - ahli parti yang lain.
“Datuk Mahfuz ini biarpun dia PAS, tapi orang PAS dah tak iktiraf dia sebagai ahli. Dan dia bercakap sekarang, seolah-olah dia berada di luar parti PAS.
“Jadi, biarlah dia sedar di mana dia berada dan apa yang dia cakap, orang PAS boleh terima apa yang sudah berlaku dalam pembentangan baru-baru ini dan juga strategi-strategi tertentu yang diatur untuk kita perkasakan mahkamah syariah,” katanya dipetik sebuah portal.
Dalam erti kata mudahnya, Si Mahfuz Bean tu kini hanya layak dianggap sebagai 'Makhluk Asing' yang lansung tidak mempunyai sebarang kemaluan kerana masih mahu bertenggek dalam PAS dan menjadi gunting dalam lipatan!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping